ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Безпаричието води до затлъстяване

Безпаричието води до затлъстяване

Затлъстяване

За никого няма да е чудно, ако кажем, че намалелите или направо отсъстващи доходи водят да развиването на депресия.

Учените неоспоримо доказват, че понижаването на доходите е в пряка връзка с промяната в менталното състояние на индивида. И обратното - колкото по-големи и нарастващи са доходите, толкова повече такива индивиди се отдалечават от мрачните душевни състояния.

Напълняване

Депресията и тревожността, безпокоящи хората, ги водят към пристъпи на паника и дори самоубийства. Други пък са склонни да посегнат към наркотиците. По-големият процент от хора обаче прибягва до храната, като решение на проблемите си. Или по-точно – като средство за тяхното потискане.

Доказано е, че хората с проблемна психика са по-застрашени да развият хранителни разстройства и да ограничат движението си в сравнение с останалите. Естествено и обратното е валидно - наднормените килограми водят до депресия.

Безпаричие

Скорошно проучване в САЩ доказа, че много от хората на средна възраст страдат от депресия и затлъстяване едновременно. Хората, попаднали в клинично изявената депресия, най-често са я получили в резултат на загуба на работата и неспособност за плащане на ипотека и задържане на къщата, както и изхранване на децата и самите себе си.

А честотата на затлъстяването е била два пъти по-висока и обратното - сред тези с висок индекс на телесната маса - честотата на депресивните разстройства двукратно надвишава тази сред останалите.

Вредни храни

Изследваните често нямали ентусиазъм за движение и намаляване на калориите. Не намирали смисъл да продължат напред и да се борят с трудностите и живота.

От резултатите учените заключват, че обикновено депресията и проблемното тегло взаимно се подхранват. А в ежедневието ни депресиите са най-често породени от липса или недостатъчни средства.

Наддаването на килограми предизвиква депресия и обратно - депресията потиска критичността към външния вид. За да се справят с този проблем, засегнатите трябва да направят реална самооценка, да се стегнат и да не се оставят материалното да ги води.

Когато усетите, че започвате да се отчайвате, веднага си спомнете, че това може да развали така трудно поддържаната ви фигура. Това неминуемо ще сложи решителен край на обземащото ви тягостно настроение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати