Домакински задължения, които горят калории

Чистене

Специалисти във Великобритания откриха още един начин за извайване на стройна фигура. А именно – домакинските дейности. Те са изчислили по колко калории гори всяка една работа в дома. Тези рутинни дейности могат да се окажат по-ефективно средство за топене на излишни килограми, отколкото строгите диети и продължителното гладуване. Ето точно колко калории горите, когато поддържате чистотата в дома си:

Почистване на тоалетната и банята – 15 минути – 90 калории.

Метене на пода с метла – един час - 153 калории.

Миене на пода с парцал – 30 минути - 187 калории.

Домакинстване

Измиване на прозорци, вътре и вън – половин час - 167 калории.

Подреждане на гардероба – зависи от големината – средно 85 калории.

Бърсането на прах – лишава ни от средно 173, 6 калории.

Работата в градината - гори близо 287, 8 калории.

Изхождайки от тези резултати излиза, че средно, 30-минутно почистване, изгаря около 119 калории.

Ако живеете в по-голям апартамент и къща, то домакинската работа ще ви предостави още по-голяма възможност да поддържате добро тяло. Бонус точки при почистването са стегнатите мускули на ръцете, получени при тези редовни занимания.

Направеното проучване не е забравило и представителите на мъжкото съсловие, които рядко се включват в домакинската работа. Те обаче имат други задачи, които също горят калории:

Домакински Задължения

Измиване на колата - 234 калории.

Цепене на дърва – цели 415, 5 калории.

Предишно проучване на "Дискавъри Чанел" показва тенденцията, че хората масово приемат чистенето като терапия за релаксиране, която им помага да усещат, че са поели контрол над живота си. 40% от анкетираните доброволци са пристрастени към почистването.

Според друго проучване излиза, че средностатистическата британка прекарва 16 часа седмично в почистване на дома си. Това са близо 2 часа и 23 минути дневно. А това са средно 600 калории!

Имайте предвид, че всяко домакинско задължение е свързано с горене на калории, защото изисква движение и натоварване. Затова, вместо да поемете към фитнес залата, хващайте метлите и парцалите, и започвайте "тренировката".

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ани
Ани
01.02.2014 00:34
Три пъти да измета пода в целия апартамент няма да стане един час. :D
0
0