Евтин ремонт на банята

Ремонт на баня

Банята е едно от най-важните помещения в жилището. След като веднъж е направена, голяма част от хората не правят повече ремонт в това помещение. По този начин банята остава с остарял дизайн, често се оказва и нефункционална.

Обикновено причината за липсата на ремонт е финансова – в крайна сметка, всеки знае, че започне ли да прави ремонт, предвидените пари почти задължително се увеличават.

Сапуни и гъби

В последния момент винаги се появява нещо ново, което трябва да се поправи и така освен парите, увеличава се значително и времето, което сме предвидили за освежаване на жилището си.

Предлагаме ви няколко начина за ремонт на банята, които няма да ви костват толкова много пари, а в същото време значително ще освежат помещението:

1. Плочките – това е един от най-сложните моменти ако се налага да ги премахнете. Обикновено се случва, когато плочките ви са износени, но за да не се залавяте с тази трудоемка работа, можете просто да сложите апликации върху вече поизносения фаянс и нещата ще си дойдат на мястото. Продават се изключително красиви апликации в най-разнообразни форми, а още по-хубавото е, че се лепят много лесно и не са толкова скъпи, колкото би ви излязло едно цялостно сменяне на плочките.

Аксесоари за баня

2. Махнете остарялото шкафче – време е да подновите някои неща в банята, за да се чувствате приятно, когато влизате в нея. Можете да си купите ново шкафче, което да пасва на плочките, които вече сте освежили – в случай, че не сте намерили подходящото, винаги можете да залепите част от апликацията на плочките, за да се допълват.

3. Ако искате да боядисате стените отново. Най-лесният вариант е просто да използвате друг цвят от този, който е бил до сега. Работата с боядисването бихте могли да я свършите и семейно – без да търсите майстор, ако бюджетът не го позволява.

Баня

4. В случай, че боядисването не ви допада, купете си тапети, които са подходящи за баня.

5. Сапунерки, дръжки за хавлии, слушалката на душа и т.н – хубаво е да ги смените, за да си паснат новите с интериора. Ако прецените, че тези все още изглеждат добре – не предприемайте тази стъпка.

6. Пердето в банята – в случай, че използвате такова, задължително го сменете. Можете да си намерите подходяща завеса за не повече от 30 лв.

7. Нова рамка за огледало – не е нужно да я сменяте, достатъчно е да добавите нов цвят или форми на нея – с помощта на фолио или боя, нарисувайте някакви форми или пък изрежете избран от вас шаблон и налепете по рамката. След това ще изглежда като нова. Фолиото можете да използвате също за шкафчето и вратата на банята.

8. Хавлиите – купете няколко хавлии, не е нужно да са големи, навийте ги на руло, след което ги поставете в малка кошничка, която стои върху шкафчето.

При смяна на каквито и да било части от банята, първо проучете пазара, цените и фирмите – така ще знаете, кой продукт е качествен и дали в крайна сметка евтиното няма да ви излезе доста скъпо.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ани
ани
03.10.2013 01:39
не заблуждавайте хората.Никакви апликации и темподобни не могат да освежат една вехта баня.Или си я правиш,ако можеш,както трябва или си гледаш така.Няма евтин ремонт.
18
1