Как да ядем, за да сме слаби

Правилно хранене

Почти всеки, целеустремен в посока отслабване, ограничава консумираните храни до минимум за кратък период от време, като очакванията са за главозамайващи резултати.

Противно на тях обаче, подобен тип начин на хранене води до зловредно влияние върху организма, като същевременно познатият ни йо-йо ефект носи със себе си повече и от изгорените килограми.

Здравословни храни

Това, което трябва да правим, за да сме слаби, е да се научим да се храним правилно, като слабите хора.

Здравословно готвене

Маниерът за хранене е в пряка връзка с процесите в организма. Най-много килограми се трупат при консумацията на сладки, тестени изделия.

Отслабване

За да се избегне това, диетолозите препоръчват редовната консумация на плодове и зеленчуци. Добрите „въглехидрати” в тях са способни да прекратят процеса на напълняването.

Всъщност, реално погледнато, за всичко е виновна глюкозата. Когато нивото й, съдържащо се във въглехидратите, спадне, хората започват да губят способността си за контрол и желаят да ядат все повече и повече.

Ставаме безпомощни срещу желанието да консумираме висококалорични храни. Това е най-вече така, тъй като глюкозата е един от главните елементи, захранващи мозъка.

Най-зависими при глюкозен недостиг са хората с наднормено тегло. Колкото повече излишни килограми има човек, толкова по-малък дефицит на глюкоза може да му повлияе.

Дори и най-минималният излишък може да ги накара да чувстват неустоим глад за нещо сладко или храни, съдържащи въглехидрати. А оттам чрез въглехидратите в организма навлизат най-големи нива на захар.

За да се избегне всичко това, всеки сам трябва да се погрижи, при нужда, да осигури на организма си "добри" въглехидрати - например, пресни плодове и зеленчуци, кафяв ориз, макаронени изделия и пълнозърнест хляб, а не "лошите" въглехидрати - бял хляб и захар, газирани напитки, сладкиши, чипсове и други подобни храни.

Когато искате да отслабнете, избягвайте редките и обилни хранения – яжте често и по по-малко. Основното е да се ядат здравословни храни, които да поддържат нивата на глюкозата.

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати