Млечни храни срещу коремни мазнини

Млечни храни

Преподавателят от щатския университет в Портланд, а също и автор на книги за стопяване на талията - Клер Уилър, обяснява, че тлъстините в областта на корема са най-малкото неестетични. Подчертава се фактът, че когато имаме натрупани килограми в тази област, вече говорим и за евентуални проблеми със здравето.

Уилър твърди, че ако теглото ви е над нормата между 6 и 12 кг, всеки, който има желание би могъл да се отърве от 5 см мазнини от талията си за две седмици, стига да спазва няколко условия.

Едното от тях е да се правят ежедневни упражнения поне половин час на ден, следващото е да се приема до 2000 дневно, и последно, но не по важност – да не се стои в седнало положение повече от 6 часа на ден.

Освен тези три универсални принципа, има и храни, които могат да помогнат при борбата с мазнините около талията. Тами Шеймз, който е специалист в областта на борбата с коремните мазнини, обяснява, че фибрите в пълнозърнестите храни могат да поддържат усещането за ситост. Освен това помагат на стомашно-чревния тракт да върши по-добре своята работа.

Отслабване

Разбира се, плодовете и зеленчуците са горещо препоръчвани от специалистите по хранене. В режимите обикновено се допускат и някои видове ядки, но в разумни количества.

В проучване, което е проведено в университета в Тенеси, се твърди, че млечните продукти могат да поддържат добрата форма на коремната мускулатура. Изследването е проведено с помощта на доброволци, които консумирали нискомаслени млечни продукти.

Те са похапвали по 150 г нискомаслено кисело мляко с всяко хранене и вследствие на това са изгубили с 80 % повече мазнини от коремната област от групата, която е била на същия режим, но без кисело мляко.

Смята се, че причината млечните продукти да са полезни за сваляне мазнините на корема, е калцият. Когато калцият в организма се увеличи, той потиска калцитриола, който от своя страна има „вина” за натрупаните мазнини в коремната област.

Съществената роля на калция в намаляването на мазнините е потвърдена и от още едно проучване, което е проведено в Харвардския университет.

В тамошното проучване доброволците са приемали храни с много високо съдържание на калций, както и на витамин D и са се отървали от 10 пъти повече мазнини, отколкото другата група, участвала в проучването.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
пенка харизанова
пенка харизанова
12.06.2013 04:17
добро е за се изчисти организмът.
0
0