Съчетание на цветовете – червено

Черен Цвят

Червеното е един от най-емоционалните цветове, той е известен като цветът на страстта, също така и като цветът на агресията. За да изглежда добре червеното в съчетание с други цветове, трябва да се знаят определени правила за това с какво си отива цветът на страстта.

Червеното се съчетава добре с различни нюанси от този цвят на спектъра. Тъмно червеното може да се съчетае с ярко червено за акцент или с коралово червено. В облеклото червеното е един от цветовете, които правят най-голямо визуално впечатление.

Червен Интериор

Червеното се съчетава перфектно с бяло, със синьо и със светлите нюанси на зеления цвят. Можете да носите червен тоалет и да го разнообразите с нежни цветове в аксесоарите и бижутата, а може да направите обратното.

Белият или светлосиният тоалет ще бъде съчетан умело с акцент в наситено червен цвят в брошка, шал, обувки или колан.

В интериора червеното може да се съчетае и с други цветове. Върху фон от червено може да се играе с различни нюанси. Много добре се съчетават червеното с розово и светлолилаво, както и с оранжево и тъмно жълто.

Червена Рокл

Но е по-добре да има червени елементи върху фон от розово или оранжево, защото ако боядисате стените на помещението в червено или изберете подобен цвят тапети, това ще създава напрежение, което няма да разбирате на какво се дължи. Червеният цвят създава подсъзнателно чувство за тревога, което може да бъде избегнато.

Ако прекалено много искате да видите стените си в червено, оцветете само една от стените в помещението в този цвят. Дори много тъмното червено дразни погледа, а яркото червено действа прекалено възбуждащо на нервната система.

Ако обичате контрастите, съчетайте в интериора червено и бяло. Белите стени се съчетават перфектно с червени мебели, както и с картини с червени рамки.

Съчетанието на червено и черно е подходящо за обличане, то се смята за едно от класическите съчетания и е много стилно. Но в интериора съчетанието на червено и черно е прекалено натоварващо както за зрението, така и за нервната система.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 9
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати