Съчетание на цветовете – синьо

Син Интериор

Синьото е един от цветовете, които се смятат за успокояващи. Той е от гамата на така наречените студени цветове. Много красиво изглежда съчетанието на синьо с различни нюанси от същия цвят.

Тъмно синьото добре се съчетава със светлите нюанси на синьото. Ефектно изглежда когато се съчетаят различни нюанси на синьото с бяло или със златисто или бежаво. Това изглежда много добре както в интериорните решения, така и в облеклото.

Синьото се съчетава перфектно с тюркоазено, както и с различните нюанси на лилавото. Синьото изглежда добре в съчетание с различните нюанси на розовото – тъмно, светло, както и с цвят фуксия и с цикламено.

Синя Рокля

Тъмно синьото изглежда добре в съчетание с оранжево. Това важи еднакво за интериора и за облеклото – съчетанието на тези два цвята се смята за много ефектно. Няма значение дали основният фон е оранжев и аксесоарите са тъмно сини, или обратното - комбинацията е наистина добра.

Ярко жълтото изглежда перфектно в съчетание със синьо, но тази игра на цветове е подходяща за любители на контрастите. Тъмните нюанси на жълтото също са много подходящи за съчетаване както с тъмно синьото, така и с по-светлите нюанси на този цвят.

Дрехи в Синьо

Синьото не винаги изглежда добре в съчетание със зеленото, но с кафяво образуват перфектна комбинация. През последните модни сезони са актуални съчетанията на различните нюанси на синьото с тъмно кафяво и с шоколадово кафяво. Синьото се съчетава добре с бордо, а също така и със сиво.

Светлите нюанси на синьото се съчетават много ефектно с бяло, а също така и с черно. Тъмно синьото и черното не образуват добра комбинация, но съчетанието на тъмно синьо и бяло, обогатено с малко червено, е много приятно за окото.

Светло сивото в съчетание с различните нюанси на синьото са много подходящи за делови тоалети, а също така и за помещения, в които се работи.

Помещение, което е боядисано в синьо, може да бъде обогатено с различни елементи от други цветове, за да изглежда по-уютно, защото се смята, че сините помещения предизвикват чувство на хлад.

Рейтинг

5 7
4 8
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати