ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съчетание на цветовете – жълто

Съчетание на цветовете – жълто

Жана Г.Жана Г.
Новак
554243
Интериор в жълто
Пейзаж N13 Бурно море
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пейзаж N13 Бурно море
520.00 лв.
Виж ››

Жълтият цвят е в категорията на така наречените топли цветове. Той създава усещане за оптимизъм и зарежда с енергия. Жълтото се съчетава добре с много цветове.

Едно от класическите съчетания е жълто и черно – то може да се използва както в интериора, така и в облеклото. Еднакво красиво изглеждат черните дрехи с жълти аксесоари, както и жълтите тоалети с черни акценти.

Същото важи и за интериорните решения – черният фон се освежава от жълт акцент, а жълтият фон става по-интересен с малко черно.

Съчетание на цветове

Жълтото се съчетава много добре с всички нюанси на синьото. Тъмно синьото се съчетава добре с ярко жълтото, а светло синьото - с по-тъмните нюанси на слънчевия цвят, например цвета на яйчения жълтък.

Тюркоазеното също добре се съчетава с жълто. Добра комбинация е резедавит цвят с различните нюанси на жълтото. Златисто жълтите нюанси се съчетават добре с бордо и с пурпурно червено.

Жълтото е много печеливша комбинация с ярко червеното – това обаче е подходящо само за хора, които обичат екстравагантното. За любителите на по-умерените съчетания са подходящи комбинациите от жълто и бяло или жълто и кафяво. С тези умерени цветове жълтото изглежда наистина ефектно и върху него се акцентира още повече.

Аксесоари в жълто

Жълтото много добре се съчетава с различните нюанси на оранжевото – както с бледите, така и с наситените. Жълтото и тъмно зеленото са малко екстравагантна комбинация, затова не се препоръчва нито за облеклото, нито за интериора.

Ярко жълтият цвят може да бъде приятно освежен от бледо розово. Подходяща комбинация е жълтото с цикламено, ако обичате съчетанията на ярките цветове.

Тази комбинация е подходяща за интериора и за облеклото и създава усещане за оптимизъм и зарежда с енергия. Кораловото също добре се съчетава с различните нюанси на жълтия цвят.

Жълтият цвят не се съчетава добре с тъмните нюанси на лилавото. Такава комбинация е дразнеща за окото и не се препоръчва нито в интериора, нито в облеклото. Допустимо е жълтото да се комбинира със светло лилаво, но тъмните нюанси - не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 15
3 3
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати