Съчетание на цветовете – лилаво

Съчетание на лилва

Преди всичко трябва да отбележим, че лилавият цвят е свързван с духовността. Той спомага за душевното ни равновесие. Смята се също, че всички нюанси на лилавото имат много силно медиативно действие и могат да повлияят на подсъзнанието.

Лилавият цвят е възприеман също и като цвят на мистиката, изкуството и магията – той е и екстравагантен и много вдъхновяващ. Всички лилави тонове бързо възбуждат фантазията и освобождават съзнанието.

В лилавите цветове се крие особена тайнственост. Като част от интериора лилавите нюанси за изключително подходящи – мога да бъдат използвани, както за основен тон, така и за различни по-малко детайли.

Лилаво

Много подходяща е комбинацията му с бежов, неутрален цвят и лилави краски. Това е една на пръв поглед семпла комбинация, в която, благодарение на наситеното лилаво, се внасят малко тайнственост и загадъчност.

Съчетанието на розови и лилави нюанси несъмнено подсказва за женственост, наситена с много топлина. А ако предпочитате, можете да съчетаете и зелено и лилаво – на пръв поглед странна комбинация, но пък много успешна, носи със себе си постоянно пролетно настроение.

Лилави дрехи

Сивият цвят също подхожда много в комбинация с лилавото, но внимавайте да не подберете и двата нюанса в тъмната гама.

Не можем да не споменем и комбинацията оранжево – лилаво. Тук също трябва да помислите кой цвят да доминира. Имайте предвид, че твърде наситеният оранжев цвят може да не ви влияе добре, ако прекарвате много време в стаята, това се отнася и за наситено жълтото.

Изборът на лилав цвят за стая е подходящ особено, ако се отнася за хол или за кабинет, студио – лилавото буди творческата енергия.

Лилав цвят

В облеклото нещата не са много по-различни. Казват, че жените с минало предпочитали лилавите краски, но независимо дали е така или не, тези нюанси отиват на всякаква кожа, стига да се съчетаят подходящо.

В случай, че имате червеникава коса, спирайте се на по-синкавите лилави нюанси, които перфектно могат да се съчетават с бледо жълто (понякога дразни очите, избирайте нюансите внимателно), оранжево, светло сиво.

Ако имате светла кожа, без значение дали сте брюнетка или блондинка, сте истинска късметлийка – на вас ви отиват всякакви лилави тонове, но като че ли най-добре ви стои наситеното тъмно лилаво.

Тъмните лилави тонове можете да комбинирате с много цветове – бяло, зелено, сиво, бежово, златисто, а защо не и сребристо. Бледите лилави тонове принадлежат на дамите с по-тъмна кожа.

Комбинацията между лилаво и тюркоазеното – по-светло (цвят мента) или по-тъмно, което е особено актуално през този сезон също е добра, що се отнася до облекло. Подходяща ефектна комбинация е черно и лилаво, като тук можете да сложите тъмни или светли нюанси на лилавото – в зависимост от желанието ви.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 11
3 6
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Дооо
Дооо
17.01.2014 15:52
Всеки си коментира, както му дойде и според своите предпочитания. Който каквото харесва да носи и да си декорира дома в каквито цветове иска. Какви са тези амбиции да налагаме мениние на хората или да ги обиждаме за цветовете, които избират или харесват. И кой е казал кой колко разбира от мода и съчетаване на цветовете, всеки си въобразява че много знае ама от своята гледна точка. Психични проблеми ако някой има, цветовете няма да имат особено значение, какво са тези твърдения не знам???
4
0
Ина
Ина
04.12.2013 15:36
Тези нови моди съвсем объркаха младите. Не знам кой е писал статията, но почти всички тези предложения говорят просто за лош вкус. Напр. комбинация на лилаво и зелено или златисто - ужас!, а оранжевото и жълтото дразнели очите - глупости - от лилавото направо можеш да полудееш! А как може да се боядиса стая в лилаво? Може да има някой акцент в лилаво, но не и цели стени! Знаете ли, че според психологията човек, който се облича изцяло в лилаво има психични проблеми?
0
10