Интериорни идеи с тапети

Интериор

Ако искате да обзаведете дома си с помощта на тапети, имате много варианти. Видовете шарки са разнообразни – можете да заложите на флорални мотиви. Макар и да звучат обикновено, истината е, че те рядко излизат от мода що се отнася до интериорен дизайн.

Друго много шик предложение за тази година е да подберете тапети със златисти или сребристи нишки. В случай, че няма да бъдат просто елемент, а цялата стая ще бъде облепена, хубаво е да изберете такива, които няма да ви натоварват и няма да затварят пространството.

Още по-интересно би било, ако сложите тапети, които имат релеф. Актуални цветове за 2013 година са лилавото и тюркоазеното. Но не забравяйте, че и двата нюанса са доста претенциозни. Пастелни цветове също са особено актуални, а и бихте могли да потърсите тапети, които комбинират лилавите или тюркоазени тонове с бежово, зелено и пр.

Стени

Ако сте правили вече ремонт в дома си и сте сменяли тапети, вероятно са ви останали някакви парчета от предишните. С тяхна помощ можете да промените коренно вида на дома си. Дори да са съвсем различни едни от други – просто ги съчетайте, обмислете как точно да ги залепите. Можете да опитате и така да се каже хаотично да го разхвърляте по стената – по този начин със сигурност никой няма да има като вашата дневна или хол.

С остатъците бихте могли да облепите и някои мебели, които вече са ви омръзнали или пък са захабени. По този начин ще допълните интериора, а и ще използвате всичко, с което разполагате, без да изхвърляте потребни материали.

Ако пък харесвате старите си тапети, но има няколко места, където са зацапани, има по-лесен вариант от това да сменяте тапетите в цялата стая. Нужни са ви остатъци от стари тапети, които ще закрепите върху дървени рамки и ще окачите на желаните места. Нужно е само тапетите, с които разполагате, да си пасват със сегашния ви интериор.

Тапети

Интересно е също да боядисате с латекс стените у дома и само на няколко места по тях да облепите някакъв тапет. Ако стените ви са боядисани в бежово, светло жълто, светло оранжево, сложете тапет, който да се откроява. Много добре би изглеждал зелен тапет на някакви абстрактни форми или хоризонтални линии.

Бихте могли също да направите срещуположни стени съответно с латекс и тапет – ще продаде движение на интериора. Ако искате цялата стая да бъде с тапети, спокойно можете да изберете два вида. Достатъчно е само да са от една и съща цветова гама – едните могат да са на цветя, а другите на вертикални линии, например. Сложете ги на съседни стени.

Ако стаята, в която ще лепите тапетите, е голяма, направете я с едни и същи тапети, а в единия ъгъл сложете друг вид. Можете цялостно да залепите тапети в един цвят с някакви много нежни мотиви, а в избрания ъгъл да сложите нещо съвсем различно – да се открои като акцент на стаята.

Виж повече

Рейтинг

2.6
Общо 69 гласували
5 8
4 11
3 13
2 16
1 21
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Пепи Колева
Пепи Колева
21.10.2015 22:27
Напоследък преоткривам тапетите. Даже сега разглеждах тук: и доста се зарибих по идеята, а след като прочетох и тази статия- съвсем. Печатът на тапети, специално, ми изглежда много модерна идея, раздвижено и далеч от грозните соц принтове. май, май сериозно ще се замисля над идеята.
0
0
Пепи Колева
Пепи Колева
21.10.2015 22:28
Ето тук четох доста, дано и на другите заинтересовани им свърши работа:
0
0
ками
ками
24.01.2014 17:06
тапетите са нещо уникално,което много обичам и много добре съчетавам,а на пазара има голямо изобилие,стига да имаш фантазия
2
1