Да донесем морската атмосфера вкъщи

Морска декорация

Често идвайки си от море, носим себе си като спомен различни малки и големи миди и рапани. Те освен като спомен от приятната почивка могат да са и красива декорация за дома ви.

Мидената украса идеално може да се впише във вашата баня. Може да си купите съвсем обикновена кошница и с помощта на силиконов пистолет по нея да налепите миди.

Холът може да бъде декориран с бутилки и буркани, пълни до горе с мидени черупки и рапани. В магазините подобна декорация за дома не е никак евтина, а предимството от лятната почивка е, че можете да намерите подобни мидени черупки и рапани почти на всяка крачка от плажа.

След като ги занесете у дома, просто трябва да напълните голям стъклен съд с тях. Може допълнително да добавите и свежи цветя. Подобна украса може да стои добре в почти всяко кътче на всекидневната.

Ако намерите по-голяма черупка от мида, може да я използвате като сапунерка в банята.

Миди

Мидените черупки могат да се използват и за направата на красиви свещи, които постоянно ще ви напомнят за приятно прекараната лятна почивка.

За целта трябва да разтопите малко восък, който да изсипете в по-големите мидени черупки. Докато восъкът е все още топъл, трябва да поставите фитил за свещта, след което да го оставите да се втвърди.

Восък може да стопите в микровълнова фурна. Когато го изсипвате в мидените черупки, трябва да сте изключително внимателни.

Морската тематика може да участва и на масата, като украсите салфетки с миди.

Мидените черупки могат да се използват и за декорация на рамки за снимки. Трябва само да залепите крайщата на рамката със снимката.

Рапаните могат да украсяват вашия дом и без да е необходимо да ги обработвате.

В голям стъклен съд например може да поставите морски пясък, а отгоре му – голям рапан.

Класическите елементи, създаващи морско настроение у дома, са и котвите, морските лодки, мрежите, въжетата или различните морски създания. Декорациите с корали станаха сред най-предпочитаните от интериорните дизайнери.

Специалистите казват, че морските декорации стоят най-добре при мебели, които са от дърво.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати