ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Ново 20: Близалки с вкус на кърма

Ново 20: Близалки с вкус на кърма

Близалки

Съществува тенденцията на нарастване на причудливите продукти, които пазарът бълва всекидневно. Майките наскоро също бяха сюрпризирани с изненадващо предложение за техните деца.

След като последен биоинженерен писък бе създаването на сирене, сметана и бижута от майчино мляко, дойде ред и на най-иновативното хрумване: близалка от кърма. Много пуритани и възмутени родители възнегодуваха, че изобретателите на необичайното детско изкушение няма да поемат никаква отговорност, нито компанията, която ги произвежда, ще понесе някаква санкция от здравните служители.

Настоящите креативни автори на хранителната промишленост няма да последват съдбата на скандалното предприятие "Бейби Гага", пуснало в производство млечен сладолед от кърма, защото тяхната близалка, произхождаща от Остин, Тексас и изделие на компания "Лолифайл", не е в действителност направена от майчино мляко.

Тя просто имитира вкуса му. Още повече - малкото лакомство е напълно подходящо да се ближе дори и от най-заклетото дете- веган, тъй като не съдържа истински млечни съставки.

Близалки видове

Когато приятелите на изпълнителния директор на "Лолифайл" Джейсън Дарлинг започват да създават семейства и да имат деца, на предприемача му хрумва идеята да направи неофициално проучване върху поведението на дребосъците. Едно от нещата, които забелязва, е, че кърмата успокои малките непослушковци.

"Със сигурност понякога са наистина подлудяващи", казва Дарлинг в изявление, публикувано на сайта компанията му по повод децата на приятелите си, и допълва: "Но това, което бавно започна да ми проблясва, беше, че продукт от мляко може да превърне едно разгневено и плачещо бебе в хрисимо ангелче, което освен това е доволно и щастливо. Знаех, че трябва да уловя този вкус на кърма".

"Със съдействието на няколко кърмещи майки, които отделиха малко от своята кърма за целите на проучването на вкусовите качества, бяхме в състояние да извлечем вкуса ѝ и да го интегрираме в сладкото изделие", информира той.

Бллизалка с вкус на кърма

Дарлинг е успял да осъществи мечтата си да стане производител на новата близалка и със сигурност по този начин е сбъднал поне непретенциозните и неизказани очаквания на кърмените бебета.

Той заяви в интервю за "Лос Анджелис Таймс", че за да се усъвършенства вкуса на кърмата при изработването на близалката, са се ползвали опитът, съветите и млякото на четири свободомислещи и модерни майки. "Една от дамите имаше много мляко, а бебето ѝ беше на седем месеца. Кърмата ѝ съдържаше по-високи нива на коластра, която я правеше сладка, синееща и по-гъста", заявява производителят и уточнява: "Всички видове мляко по вкус най-много напомнят на този на бадемово мляко, но една идея по-сладък".

Получената близалка достойно се нарежда на щанда с други необичайни предложения от компанията като ароматизираната със сос "Срирача" близалка, която има вкус на чушлета и чесън. В действителност и това изобретение на сладкарската промишленост е направено от захар, царевичен сироп и естествени аромати.

И така, каква е близалката на вкус? Това може да попита всеки непредубеден читател. Поне по думите на създателите ѝ е "с най-истински удовлетворяващия вкус на всички времена". Според сайт на "Лолифайл" "тези близалки няма да възвърнат спомен в паметта, дошъл от детството, а ще отключат животинския ни инстинкт".

За сега пакет от четири броя близалки се продава срещу сумата от 10 долара.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати