ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън Шуй за антрета и коридори

Фън Шуй за антрета и коридори

Фън шуй за коридора
Стилен свещник на дървена стойка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен свещник на дървена стойка
6.50 лв.
Виж ››

Едно от най-важните неща за коридора според фън шуй е той да бъде много добре осветен. Знаете, че светлината е изключително важна според източното изкуство – тя трябва да е в изобилие и ако не е възможно това да е естествена, то поне трябва да е така подбрана, че да не дразни очите и съзнанието.

В случай че коридорът в дома ви е много мъничък, не е необходимо да го затрупвате с някакви картини и други предмети. Достатъчно е да сложите закачалка и още някаква мебел, за да не става прекалено затворено. Стените в малкото антре трябва да бъдат бели.

Тъй като доста често коридорът се използва за съхранение на различни неща, фън шуй предлага всички вещи, които искате да прибирате там, да държите в достатъчно голям гардероб. В никакъв случай да не се набляга на декоративните елементи.

Дори да се радвате на по-просторно антре, не е препоръчително да го запълвате с мебели или някакви декорации. Трябва да има достатъчно пространство и светлина. Тъй като коридорът е най-използваната част от дома, подът трябва да бъде с леснопочистваща настилка.

Фън шуй

За да изглежда интересно коридорът трябва да бъде светъл – ако имате достатъчно пространство, можете да наредите някакви снимки на стените, но не прекалявайте. Необходимо е входната врата на жилището да се отваря без проблем – около нея не слагайте нищо, което може да затрудни влизането ви в дома.

Много е важно според фън шуй какво е първото нещо, което виждате щом влезете в дома. Не е добра идея това да бъде, например, кошчето за отпадъци. Можете да поставите някакви саксийни цветя – те ще отворят пространството и са подходящи да са първото нещо, върху което ще попадне погледът ви. Символизират благоденствие.

Добра идея е да добавите и огледало, което ще отвори допълнително помещението – хубаво е да бъде голямо и да можете да се огледате в цял ръст. В никакъв случай обаче не поставяйте огледалото срещу входната врата – според фън шуй това няма да позволи на късмета да влезе в дома ви.

Натрупани обувки и връхни дрехи отблъскват енергията Чи – поради тази причина е необходимо винаги да поддържате коридора си чист и подреден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
1
1
26.04.2015 20:58
Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!
1
0