ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън шуй в трапезарията

Фън шуй в трапезарията

Трапезария
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
Виж ››

Трапезарията във всеки един дом трябва да е просторна, уютна и приветлива. Най-често срещаните фън шуй проблеми относно нея обикновено са свързани с нейното разположение спрямо цялостния план на дома.

Атмосферата от своя страна е почти толкова важна, колкото и храната, която се консумира в нея. Трапезарията е помещението, в което се събира цялото семейства, поради което трябва да се превърне в сърцето на дома. Прекараното време в трапезарията трябва да бъде стимулиращо духа и развеселяващо душата.

Перфектното разположение на трапезарията е между дневната и кухнята, но не твърде близо до входната врата. Това е централно място, което създава предпоставки за късмет за семейството и хармония между родителите и децата. Формата на трапезарията трябва да е правилна – без издадени или неправилно оформени ъгли. Ако все пак има такива, е добре да бъдат замаскирани с растения или декоративни мебели. Стаята, в която ще разположите трапезарията, не трябва да има две противоположни стени, на които са разположени прозорци.

Кухненска Маса

Най-важния предмет в трапезарията е масата за хранене. Тя не трябва да се намира непосредствено под кухненска печка, пералня, съдомиялна машина и тежки мебели на горния етаж. Добре е да е позиционирана близо до средата на стаята, или поне в позиция, при която гостите ще могат да стават от нея безпроблемно.

Като лош навик във фън шуй се счита сядането на едно и също място на масата всеки път, когато се храним. Дори и да живеете сами, е добре около масата да има поне три стола и да сменяте редовно този, на който седите. Това насърчава идването на гости в дома ви.

Най-добрата маса според фън шуй за вашата трапезария, е кръглата или овалната. Това е така, тъй като квадратните и правоъгълните маси създават ша с ъглите си. Това прави седящите на тях да се чувстват като противници, от което се раждат противоречия и кавги. Маси с октагонална форма (ба гуа) също се считат за добри, тъй като привличат енергия от всички посоки.

Ваза

Във фън шуй къщи с подове на различни нива се считат за неблагоприятни. Трапезарията в никакъв случай не трябва да бъде на по-ниско ниво от дневната. Ако това е така се счита, че благоприятната ци ще се влее в посетителите ви и после ще напусне къщата ви с тях.

Мебелировката в трапезарията трябва да е семпла. Достатъчни са само масата за хранене и столовете. Всякакви допълнителни масички и други мебели биха направили стаята малка и претрупана.

При декорацията на тази старя китайците често поставят картини на храни или картини с планински пейзаж и с плавно течащи реки, както и огледала. Растенията също са добра идея. Не бива да се поставят портрети на предци и починали членове на семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати