Как да изберем подходящ матрак и спалня

Матраци
Стилна керамична фруктиера, голяма, 25 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилна керамична фруктиера, голяма, 25 см
18.00 лв.
Виж ››

При покупката на матрак и спалня най-важното е да се убедите, че те са подходящите за вас. Изборът не трябва да е съобразен с цената и гаранцията, а най-вече с качеството и удобството. Здравето и здравият сън за съществена част от нашите нощи, поради което трябва да са спокойни.

Матрак

Изработка. Добре е да се запознаете използваните съставки при изработката на матрака. Най-добре е те да са естествени. Качествените матраци са изработени от памучни платове, имат наличен антиалергичен слой, а във вътрешността си съдържат също естествени продукти. За да избегнете появата на алергии, астма и хрема изберете матрак, направен от обработена против акари тъкан.

Мек или твърд. Дали матракът да е твърд или мек или по-точно - анатомичен или ортопедичен, всеки сам определя, тъй като чувството на мекота е строго субективно. За да проверите твърдостта на матрака, легнете по гръб и се опитайте да плъзнете ръката си под извивката на гърба. Ако е твърде мек, вкарването на ръката ще е трудно. Ако ли пък е прекалено твърд, ще я движите свободно.

Матрак

Златната среда ще бъде, когато ръката се побира точно под извивката на гърба и матрака. Тогава гръбначният стълб ще почива в естествената си “S” форма. Когато лягате на матрака пък, той трябва да се огъва достатъчно, за да потънете съвсем леко в него. Не е нужно да подскачате нагоре-надолу при лягане, за да се намали рискът да спите на ръба му.

Видове. При избора на матрак трябва да имаме предвид видовете матраци. Те са: Пружинен матрак; Матрак с дунапрен/пяна; Въздушен матрак; Матрак с кокос. Освен по структура матраците се различават и по облицовка. Те могат да бъдат еднолицеви и двулицеви.

Размер. Матракът трябва да е съобразен с леглото, за да може да се разположи удобно. Доказано е, че човек се обръща между 40 и 60 пъти на нощ и трябва да има място да се обръща свободно, така че да не се събужда. Поради това, ако спите с партньор, е естествено да си купите матрак с по-голям размер.

Спалня

Леглото - сигурна инвестиция във вашето удобство и релакс.

Ширина. При изборът на този елемент решаваща роля играе големината на спалнята. Стандартният размер на двойните легла е 160 сантиметра. Може да се закупи и модел от 180 см или 2 метра, ако помещението го позволява.

Височина. Традиционното легло е високо около 50 сантиметра. Тази оптимална височина се счита за удобна на повечето хора.

Дизайн и модели. Красотата и стилът са вплетени в съвременното легло. Днес съществуват различни модели с много функции. Видимите елементи са страничните и задните части. Могат да се изработват от различни материали, а формите са повече от причудливи и интересни. При избора си се ръководете най-вече от вашите лични предпочитания.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати