Тенденции в коледно-новогодишната украса тази година

Коледна Елха

Основните тенденции при цветовете за тазгодишната коледно-новогодишна украса ще са тъмносиньо, смарагдово и ярко златисто в комбинация с по-меки цветове като бяло, сиво и кремаво.

Тази година ще се предлагат и екстравагантни украси, напомнящи джунглата, морето и пустинята.

За иноватор в коледната украса се смята Германия, която с всяка следваща година предлага все по-нови и модерни решения, които да изместят традиционната украса.

Експертът Клаудия Херке, която притежава фирма със седалище във Франкфурт, всяка година старателно проучва новостите в празничната декорация.

Според специалистът украсата за коледната трапеза също ще бъде дръзка и ярка.

Коледна Декорация

За коледната трапеза се предлага аранжировка от екзотични цветя и паунови пера. Покривката трябва да бъде от кадифе и коприна със златни бродерии.

Манфред Хофман от германската Асоциация на флористите обясни, че коледните букети трябва да бъдат направени от свежи растения.

В по-голямата част от Европа се приема като неписано правило коледното дръвче да е естествено и наскоро отсечено.

От цветовете отново червеното ще доминира в коледната украса.

Клаудия Херке, допълва че за интригуващ ефект традиционният цвят трябва да се комбинира с контрастиращи тонове като тюркоазено, снежнобяло или сиво.

Предметите, с които може да допълните коледната украса, са задължителната коледна звезда, ангели, елени и свещи.

Коледна Украса

Елените са традиционни фигури, свързващи се с Коледа. Тази година до тях могат да бъдат поставени сови и катерички, изработени от дърво или порцелан.

Класическите коледни декорации като борови шишарки, клонки, ядки и жълъди тази година също ще бъдат задължителни в червено или сиво.

В седмиците преди Коледа най-популярните растения са розите, амарилисът и коледната звезда, които могат да красят дома ви за празниците.

Тази година препоръчваните празнични свещи са в тъмни цветове, украсяващи венци в кремаво, бяло, златисто и червено. Експертите предупреждават, че горящи свещи не бива да бъдат оставяни без надзор.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати