Как да уголемим малкия дом

Как да уголемим малкия дом

Дори да си мислите, че един малък апартамен е суперлесен за обзавеждане, предположението ви ще удари на къмък.

Недостатъкът на малките жилища е, че много често ги претъпкваме с вещи, което още повече ги смалява.

За да избегнете това на първо време се освободете от излишните вещи, които придават на дома ви безпорядъчен вид.

Малките вещите, които ви носят спомени и не можете да се раздели, най-добре е да ги подредите в определените за съхранение места - шкафове, чекмеджета, кутии.

Разположете мебелите по такъв начин, не да остава повече открит под. Когато той се вижда, създава илюзия, че пространството е по-голямо.

Дизайнерите съветват да използвате един цвят в малките жилища или в краен случай няколко негови гами. Няколко различни цвята ще донесат единствено обратен ефект. Визуален ефект за по-просторно помещение се получава и когато цветът на стените е близък или същият като този на мебелите.

Много важна е светлината. Напълно против всякакви правила е в малката стая да има една-единствена лампа. Колкото по-добро е осветено едно помещение, толкова по-огромно ще изглежа то.

Ако използвате прозрачни мебели, ще имате чувството, че жилището ви е по-голямо. Например - стъклена маса. Ако декорирате стаите с много огледала, това също ще спомогне да не се чувствате затворен като в кибритена кутийка. Още повече, че огледалата отразяват светлината и отварят пространствата.

Как да уголемим малкия дом

Малките мебели са за предпочитаве. Вместо например голямата холна маса, използвайте малка холна масичка.

Най-практични обаче са мултифункционалните мебели. Например легла, чийто дъна са ракли или шкафове, в които да съхранявате дрехи, покъщнина и каквото се сетите.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати