ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Да украсим масата за Бъдни вечер

Да украсим масата за Бъдни вечер

Украса за Бъдни вечер
Дозатор за течен сапун за мивка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Дозатор за течен сапун за мивка
25.50 лв.
Виж ››

По време на празниците около Коледа повечето домакини се превръщат в истински героини. Започва маратон от готвене, който е последван от чистене и вършене на разни други задължения, като междувременно трябва да се намери време да се опаковат и подаръците.

Хубаво е, ако има поне кой да напазарува, след като домакинята е направила обширен списък какво ще ѝ бъде необходимо.

Но пък причините да прави всичко това са, че любимите ѝ хора ще се съберат заедно около трапезата за Бъдни вечер и ще си прекарат една спокойна празнична нощ. Само за един миг цялата умора се изпарява, след като се присъединят всички щастливи лица от семейството.

Освен празничната вечеря за Бъдни вечер всички светли ритуали и подаръците под елхата хубаво е да украсим трапезата за Бъдни вечер. Не е необходимо да са някакви сложни украси – нещо съвсем семпло, в което можете да включите децата, например.

Можете да сложите няколко борови клончета по масата – зеленият цвят символизира здраве и сила, така че е напълно подходящо. Друга добра идея е да си направите панделки от вълнен конец, който задължително трябва да бъде в червена багра. Смята се, че червеният цвят ни предпазва от болести и подходяща зимна декорация за маса.

Коледна трапеза

Оранжевите багри пък създават много приятно впечатление за уют и топлина в дома – ако не ви се намират подходящи оранжеви играчки, изсушете портокалови корички. След това наредете коричките по масата, като предварително можете да ги аранжирате с канела или малко анасон. Можете също да увиете коричките върху шишарка.

Добавете по трапезата за Бъдни вечер и няколко играчки за елха – нека да са по-малки, за да не заемат място на и без това отрупаната маса. Подберете ги в еднакъв размер. Нещото, без което трапезата на Бъдни вечер не може да премине са свещите – сложете коледен венец в средата на масата, в който да има и няколко свещи. Ако коледния венец не ви допада като идея, купете си тематичен свещник за празника.

Бъдни вечер

Покривката за масата на Бъдни вечер можете да подберете също с подходящи мотиви – ако си купите по-шарена покривка, няма да има нужда от кой знае каква украса. Ако обаче покривката ви е едноцветна, можете да я направите по-интересна със салфетки, подходящи за Коледа.

Към семпла покривка може да добавите и по-малко каре с коледни мотиви, което да поставите в средата на масата. Не забравяйте да сложите и дрян, който е символ на здравето и дълголетието, а пъпките му символизират младост и жизненост.

Виж повече
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest