ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Свежа слънчогледова идея за дома

Свежа слънчогледова идея за дома

Ваза със слънчогледи

Слънчогледите притежават едни от най-красивите и пленяващи цветове. Неслучайно тези растения са наречени на слънцето.

Но понеже няма как да затворите него у дома си, ви предлагаме алтернативен вариант за това, при който къщата ви ще огряват не едно, а много слънца.

За целта купете няколко стръка слънчогледи. Вземете по-голяма стъклена ваза. В нейната вътрешност поставете по-малка и я напълнете с вода. Същата работа ще свърши и пластмасова бутилка с отрязано гърло.

Аранжиране на цветя

В по-малката вазичка сложете слънчогледите. А пространството между нея и по-голямата ваза запълнете със слънчогледови семки. Може да експериментирате и с тиквени.

Същото уникална ваза можете да си направите и от тиква като издълбаете сърцевината й. Поставете в нея съд, в който наредете гъст букет с цветя.

Изключително красиво и създаващо настроение могат да въздействат лимони във вазата с цветя. Това, което трябва да направите, е просто да напълните голяма ваза с вода и да напускате няколко лимона в нея - колкото повече, толкова по добре ще изглежда аранжировката ви.

Слънчогледови семки

След това внимателно напъхайте слънчогледите един след друг, като ги подреждате красиво във всички насоки. За по-голям колорит може да използвате и жълти лимони, и зеленкави на цвят лайм. Но и изцяло жълтата гама ще създаде неочакван уют на помещението, което сте решили да разнообразите със слънчогледи.

Същата украса във вазата може да направите и с дребни портокали, шишарки и всевъзможни малки предмети, които ви се сторят подходящи за накисване във вода и които биха подхождали на цветята, които сте избрали.

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати