Най-популярната порода куче е лабрадор ретривър

ретривър

Проучване, което е направено въз основа на регистрираните нови домашни любимци през последната година, показва, че най-популярната порода кучета в САЩ е лабрадор ретривър.

Оказва се, че вече двадесет и три години никоя друга порода не може да детронира тези кучета от първата им позиция. На второ място в списъка с най-популярни кучета зад Океана се нарежда още едно голямо куче, а именно немската овчарка.

Бронзовият медалист в класацията е златният ретривър, а четвъртата позиция е отредена на бигъл. Според проучването през последната година американците предпочитат да си вземат за домашни любимци по-големи кучета.

лабрадор ретривър

Най-популярната порода куче в Ню Йорк се оказва английският булдог. На втора позиция, веднага след него, се нарежда и френският булдог. Популярността му бележи ръст от цели 323 %, а авторите на проучването твърдят, че друга порода не е белязала толкова голям ръст до този момент.

Лабрадор ретривър е сред най-популярните породи кучета не само в САЩ. Причината е, че тези любимци се поддават лесно на обучение и са изключително социални. Освен това много обичат компанията на своите стопани. Немската овчарка също е добър приятел на човека – тази порода кучета се отличават със своята смелост и енергичност.

И докато в САЩ правят класации за най-популярната порода куче, то чилийско семейство имат проблем с едно също доста голямо и опасно животно, но от семейството на котките. В дома на семейство от Сантяго влязла голяма пума.

лабрадор

Когато обитателите на къщата видели животното, помислили, че виждат призрак. Предполага се, че хищната котка просто е била гладна и е искала да закуси. Вероятно обаче заради тясното пространство пумата се е почувствала застрашена и е започнала да дращи по щорите на прозорците в опит да излезе от затвореното пространство.

Зоолозите, които са се отзовали на сигнала за помощ, предполагат, че пумата е опитомена, защото не са имали никаква трудност при опитите им да я изведат от къщата. Освен това животното не се е опитало да нападне нито един от членовете на чилийското семейство.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати