Как да измамим носталгията по лятото

Как да измамим носталгията по лятото

Есента вече чука на вратата и скоро ще ви налегне носталгията по лятото и синьото море.

Предлагаме ви няколко хитринки как да я измамим като превърнем домашния си интериор в едно малко морско царство. Така през цялата година ще живеете сред вълни, чайки и пиратски кораби...

Детската стая е най-подходящото място, което можете да превърнете в един морски оазис. Или океан... Или пък палуба на кораб... А защо не и морско дъно...

Обикновето свързваме лятото с пътешествията, с райските острови. Да докараме един остров в дома си не е никак трудно. Една малка палма, няколко орхидеи и клетка с два-три пискливи папагала вършат прекрасна работа.

Как да измамим носталгията по лятото

Като за начало е задължителен синият цвят. Къде без него морски интериор? Стаи, боядисани в синьо създават илюзия за прохлада в помещението. Дизайнерите декорират с мозайка най-често стените в баните, но защо пък да не експериментирате и да нарушите традициите?

Съчетайте синия цвят с близък до цвета на псясъка. Уместно е и червеното - цвета на спасителните пояси и шамандурата в морето.

Стените можете да декорирате с тапети и винилови стикери с морски мотиви. Спално бельо с екзотична флора и фауна също се намира. Защо пък и да не нарисувате собственоръчно по стените чайки? !

Как да измамим носталгията по лятото

Карти със старинни съкровища, котви, шамандури, фарове, прозорци на каюти. Това са детайли, които задължително трябва да присъстват в морския интериор. Докажете художествените си способности като нарисувате върху стените различните континенти, ветроходни или пиратски кораби.

Аксесоарите с лятната стая са ясни: миди, раковити, морски звезди. Украшение с такива форми има почки във всеки магазин с за подаръци.

Може да експериментирате и с аквариум с рибки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати