Ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Кучетата намаляват чувството за самота

Кучетата намаляват чувството за самота

Неслучайно кучетата са наричани най-добър приятел на човека. Според скорошно изследване само тези четириноги могат да накарат човек да се чувства по-малко самотен.

Специалисти от университета в Чикаго са установили, че кучето успява да ни накара да се чувстваме по-малко изолирани и самотни. Според изследователите любимци като хамстери, гущери или котки нямат подобен ефект върху своите стопани.

Професор Джон Касиопо, който е ръководител на изследването, обяснява, че основната причина именно кучетата да помагат при самотата, е в това, че те имат нужда от всекидневна разходка.

Професорът твърди, че именно по време на разходка се случват и най-много запознанства. Специалистът смята, че тази причина е напълно достатъчна кучето да бъде отличено от останалите домашни любимци.

Всички стопани на кучета знаят, че четириногият им любимец е всъщност предан приятел и добър спътник в живота. Много проучвания посочват, че кучето влияе добре и на здравословното състояние на своя стопанин.

На първо място отново са разходките на кучето – колкото и да не ни се иска понякога, длъжни сме всеки ден да се разхождаме заедно с любимеца си.

Според проучване пък кучетата дори могат да разберат, ако стопанинът им страда от рак на дебелото черво – специалисти твърдят, че при 91 на сто от случаите домашният любимец може да покаже, че стопанинът му е болен.

Учените обясняват, че кучето започва по-често да души дъха на болния си стопанин – той започва да има по-особена миризма, а на всички е добре известно, че кучетата имат отлично обоняние.

Според друго изследване хората с кучета имат по-голям шанс да намерят своята половинка в живота. В изследването са участвали над 700 души, от които 85 на сто твърдят, че онези хора, които си имат куче, са по-отзивчиви и с тях е по-лесно да се завърже разговор, отколкото с тези без любимец.

Дамите предпочитат мъже, които разхождат голдън ретривър или лабрадор. Ако видят мъже с булдог, жените възприемат господина като забивка за една нощ, сочи проучването. Господата от своя страна възприемат жените с чихуахуа като лесни и доста скучни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
52
42
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати