ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Фън шуй: Изхвърлете огледалото от спалнята

Фън шуй: Изхвърлете огледалото от спалнята

Спалня

Никога не забравяйте, че спалнята е място за почивка и релаксация. Какво трябва да имате предвид, когато обзавеждате спалнята си, съветва китайското изкуство за хармония със заобикалящата ни среда - фън шуй.

Вода

Въпреки че водата е дар от недрата на земята, е груба грешка да придавате на спалнята си водни характеристики. Например, да поставите в нея аквариум. Счита се, че това ще донесе само нещастия на собствениците на този дом - или ще ги ограбят, или ще претърпят големи финансови загуби.

Ако толкова много държите водата да присъства в дома ви, по-удачен вариант е да разположите аквариумите в гостната или в градината. Когато фън шуй специалистите говорят за воден интериор в спалнята имат предвид не само аквариумите, а и картини с морски пейзажи, живописни езера, дори и декоративните фонтанчета. Не украсявайте стените в спалнята си с подобни картини.

Цветя и други растения

Със сигурност няма да ви се понрави, но не украсявайте спалнята си с цветя и други растения, особено такива, които са във фаза растеж. Те притежават особено висока ян енергия (положителната, топлата, светла енергия), но съгласно фън шуй, цветята в спалнята могат да доведат само до кавги, недоверие и скандали в брачното ложе. Картини с цветя също не е добре да държите.

Обзавеждане на Спалня

Счита се, че цветята в спалнята носят успех само в една ситуация. Когато внасяйки ги в тази стая ян енергията им има за цел да спомогне възстановяването на човек, страдащ от някаква болест. Но дори и в този случай не се препоръчва цветето да стои твърде дълго в спалнята.

Огледалото

Огледало срещу леглото е забранено според законите на фън шуй. Дори може да се каже, че е напълно табу. Нещото, което може да разруши брака, е именно огледалото в спалнята. Огледалото по принцип се счита за магически предмет.

То улеснява нахлуването на лоши енергии, задържа я и я отразява. А това е много опасно по време на сън, когато се счита, че човек е най-беззащитен. Затова е абсолютно противопоказно когато спите, тялото ви да се отразява в огледало.

Специалистите по фън шуй съветват, ако толкова много дължите да имате огледало в спалнята, то да е върху вътрешните части на вратите на гардероба.

Счита се също така, че в спалнята не трябва да държим нищо, което е с отразяваща повърхност. Ако имате телевизор в стаята, екранът му се покрива с кърпа, преди да заспите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ели
Ели
02.05.2014 00:50
Да!!! Няма нищон случайно в този живот!!
2
2
чуденка
чуденка
06.10.2013 20:15
Наистина ли вярвате в тези глупости?
7
1