Идеи за оригинални великденски подаръци

Великденска кошница

Великден е един от най-важните християнски празници. Честване на празника продължава 3 дни. По време на празненствата се събират роднини и приятели и си разменят пухкави козунаци и боядисани яйца. Напоследък обаче този прекрасен празник не минава и без други подаръци. Ето няколко интересни идеи как да зарадвате близките си с подаръци за Великден.

Порцеланово или инкрустирано яйце–кутийка за бижута със сигурност освен красив сувенир е и практичен подарък, с който ще зарадвате всяка дама.

Букет или кошничка с цветя и красиво нарисувани яйца няма как да не трогне получателя си. За наше голямо улеснение в търговските вериги се предлагат чудесни великденски букети и подходящи за празника кошници.

Съвсем в духа на Великден можете да изберете кактус като подарък. Великденчето, както е по-известно у нас това цвете, е много екзотично растение с дълъг период на цъфтеж и е отличен подарък за хората, които харесват цветя.

Великден

Керамичните фигурки във формата на пилета, кокошки или яйца, а също и зайчета винаги са ефектен подарък. С тях ще ощастливите всеки, който държи на дребните детайли и смята, че те са неизменна част от празника.

С огромните шоколадови зайчета, яйца и пиленца няма как да не изкушите малчуганите, а и техните родители. Шоколадовите яйца със скрита изненада си оставят класически десерти за Великден.

Яйце с изображение на икона е традиционен великденски подарък, който би трогнал и зарадвал всеки християнин.

Едни от най-оригинални и впечатляващи подаръци за Великден несъмнено са ръчно изработените. Подарък от този тип със сигурност ще бъде уникален, ако сами изберете мотивите. Напоследък станаха актуални ръчно изрисуваните щраусови яйца.

Великденски яйца

За подарък можете да се спрете на предварително нарисувано яйце или да поръчате яйцето да бъде изпъстрено с изображение по ваш избор, в зависимост от символиката, на която държите.

Не бива да забравяте, че щраусовите яйца са значително по-големи от тези на кокошките (около 25-30 пъти). Средната им големина е около 12 см. А черупката на яйцата е твърда и много здрава.

Именно това ще гарантира издръжливостта на подаръка за Великден. Древна африканска легенда разказва, че щраусовите яйца носят на притежателя плодородие и любов. Така че, освен на красив сувенир, получателят на подаръка ще се радва и на приятни емоции.

Виж повече

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати