Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганите

Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганите

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 3 Снимки

Веган салата с мисо


Необходими продукти: 300 г пресен зелен боб, 1 1/2 л вода, 2 ч.л. сол, 6 с.л. тахан, 4 ч.л. захар, 4 с.л. соев сос, 4 с.л. саке, 2 с.л. оризов оцет, 1 ч.л. даши на прах, 4 ч.л. бяло мисо

Начин на приготвяне: Връхчетата на зеления боб се почистват и всяко парче се реже на парчета по 5 см дължина. Бобчетата се кипват във вряща подсолена вода за 3-5 минути, докато поомекнат, след което се пускат в ледена вода за кратко. Отцеждат се и се подсушават. Таханът, захарта, соевият сос, сакето, дашито и мисото се смесват в голяма купа и се размесват добре. Прибавя им се и свареният зелен боб. Готовата салата се поднася топла или леко изстинала.

Веганите не използват продукти от животински произход. Този принцип може да включва освен храни още козметика, дрехи и т.н. Веганският режим на живот е пълноценна и здравословна алтернатива на заобикалящата ни действителност.

И дори да не станем вегани, то е добре да се докоснем до вкусните и здравословни рецепти, които предлага тази специализирана кухня - и най-вече до една от обичаните ѝ съставки мисо.

Мисо представлява изключително популярна японска подправка, с която най-често се приготвя популярната супа Мисо. Подправката мисо се получава от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, и гъбата Kojikin. Тази специална гъба отлежава в кедрова бъчва за около 3 години.

А в галерията може да видите някои от вкусните рецепти с мисо, които може да включите във вашето веганско меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати