Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганите

Трите здравословни рецепти, задължителни за менюто на веганите

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
3 от 3 Снимки

Предястие с мисо


Необходими продукти: 300 г тофу, 1 домат, 1 краставица, 2 с.л. сусам, 1 ч.л. бяло мисо, 2 ч.л. сусамово масло, 2 ч.л. оризов оцет, 1 ч.л. захар, 1 с.л. вода, 1/2 ч.ч. кълнове от репички, 8 ивици нори

Начин на приготвяне: Краставицата се нарязва на колелца, които се подреждат в кръг в порционна чиния. По средата се подреждат нарязаните на колелца домати. Върху тях се разпръсват парченцата тофу. В малка купичка се разбиват мисото, сусамовото масло, оцетът, захарта и водата до получаване на еднородна смес. Подреденото предястие се овкусява с полученото. Отгоре се поръсва с лентички нори, печените сусамови зрънца и кълновете от репички.

Веганите не използват продукти от животински произход. Този принцип може да включва освен храни още козметика, дрехи и т.н. Веганският режим на живот е пълноценна и здравословна алтернатива на заобикалящата ни действителност.

И дори да не станем вегани, то е добре да се докоснем до вкусните и здравословни рецепти, които предлага тази специализирана кухня - и най-вече до една от обичаните ѝ съставки мисо.

Мисо представлява изключително популярна японска подправка, с която най-често се приготвя популярната супа Мисо. Подправката мисо се получава от ферментирал ориз, ечемик или соя, накиснати във вода, сол, и гъбата Kojikin. Тази специална гъба отлежава в кедрова бъчва за около 3 години.

А в галерията може да видите някои от вкусните рецепти с мисо, които може да включите във вашето веганско меню.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати