Летни декорации за маса

Лятна Маса

При декорациите са маса това лято може да включите цветя, фенери, плодове и свещи, които да създават свежо лятно настроение, докато се храните.

Масата може да бъде декорирана и с узрели житни класове, които са характерни за лятото и пресъздават уюта на типичната селска къща.

Уханието на лятото може да участва на масата и чрез няколко арт идеи с ябълки. Ябълките освен вкусни и полезни могат да ви послужат и като оригинална идея за украса на масата.

Ако организирате голяма вечеря, на която са поканени много гости, а вие сте разпределили местата им предварително, можете да използвате ябълките като указател за това кой къде е настанен.

Пред приборите на всеки гост поставете ябълка, в която има забита табелка с неговото име.

Ако сте достатъчно сръчни, може да поставите свещ върху ябълка, която да украси масата ви. Ако сръчността не ви е от силните страни, просто подредете няколко ябълки и пръчки канела в прозрачен съд и го поставете на масата.

Летни декорации

Цветята са сред най-предпочитаната декорация за маса, защото украсяват и създават приятно настроение сред гостите.

За лятото най-подходящото и тематично цвете е слънчогледът, така че ако искате да направите масата си по свежа, просто поставете голям букет от слънчогледи на нея.

Маргаритките също създават слънчево настроение и ако ги предпочитате пред слънчогледа, поставете няколко букета от тях на масата си.

Тъй като лятото е сезонът, който традиционно свързваме с морето, в декорацията трябва да се включат миди и рапани.

Няколко разпръснати миди по масата веднага могат да създадат настроение за море. От черупките им може да направите и свещи, като поставите разтопен парафин в мидена черупка, както и връв, от която да запалите свещта.

Навсякъде вече се продават и специални съдове, в които може да поставяте свещи и да използвате като летни фенери. За по-голяма ефектност до свещите могат да се подредят и цветя.

Подходящи ароматни свещи, създаващи усещането за лято, са цитрусовите аромати на лимон, портокал и грейпфрут.

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати