Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
2 от 4 Снимки

Салата с водорасли


Необходими продукти: 1 пакет Уакаме 5 г или сушени водорасли по избор, 200 г целина, 2 връзки спагети от елда, 2 с.л. оцет за суши, 1 ч.л. захар, 1/2 ч.л. тъмен соев сос, 1/4 ч.л. сусамово олио, сусамови семена

Начин на приготвяне: Водораслите се накисват във вода за около 10 минути. Целината се нарязва на филийки. Спагетите се сваряват, докато омекнат, и се отцежда от водата. Изплакват се под студена течаща вода до пълно охлаждане. Семената сусам се препичат в сух тиган, докато започнат да се разпукват.

Дресингът се приготвя, като се смесят оцетът, захарта, соевият сос и сусамовото олио в добре затворен съд. Разклаща се силно, докато захарта се разтвори.

Спагетите се изсипват в купа. Прибавят се отцедените водорасли и целината. Салатата се полива с дресинга и препечените семена сусам.

Водораслите се смятат за една от най-полезните храни, на първо място, заради съдържащия се в тях йод. Той подпомага работата на щитовидната жлеза и оттам - на целия организъм.

В полезни морски водорасли има още калций, магнезий, желязо, както и витамини от групата В, С и А. Водораслите са един от малкото растителни източници на витамин В12.

Навярно сте чували, че спирулината е суперхрана, която е добре да включвате по-често в менюто си. А най-добрият начин да си набавите всички полезни ферменти, изброени по-горе, е като включите водорасли в своята свежа и здравословна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати