Ezine.bg»Статии»За Дома»Готвене и Хранене»Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Ти си модерна млада жена. Храни се като такава

Пламена M.Пламена M.
Джедай
6k254
4 от 4 Снимки
А какво е салата с водорасли, ако няма и миди:

Необходими продукти: 20 г японски водорасли сушени, 15 г сусам печен, микс от черен и бял, 10 бр. ядки от черноморски миди, 150 г червена салата, 150 г зелена салата,

За дресинга: 0.5 сок от портокал, 0.5 сок от лайм, 1 с.л. мед, 1 с.л. тъмен соев сос, 1 ч.л. сусамово олио

Начин на приготвяне: Водораслите се накисват във вода за около 5 минути, след което се отцеждат в кухненска цедка за около 2-3 минути.
Салатите се измиват и почистват. Накъсват се на едри парченца и се оформят като канапе в голяма чиния. Водораслите се нареждат върху салатите.

В купа се смесват соковете от портокал и лайм, медът, соевият сос и сусамовото олио. Салатата се залива с получения дресинг. Поръсва се с печения сусам и се аранжира с ядките от миди.

Водораслите се смятат за една от най-полезните храни, на първо място, заради съдържащия се в тях йод. Той подпомага работата на щитовидната жлеза и оттам - на целия организъм.

В полезни морски водорасли има още калций, магнезий, желязо, както и витамини от групата В, С и А. Водораслите са един от малкото растителни източници на витамин В12.

Навярно сте чували, че спирулината е суперхрана, която е добре да включвате по-често в менюто си. А най-добрият начин да си набавите всички полезни ферменти, изброени по-горе, е като включите водорасли в своята свежа и здравословна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати