Неща, които оцетът магически почиства

Оцет

Оцетът се използва успешно не само за салати и туршии, той може да ви помогне и когато имате нужда бързо и ефикасно да почистите дома си или да се отървете от присъствието на домашни любимци на определени места.

Ако мивката ви се е запушила и в момента не разполагате със средства за отпушването й, една чаша оцет и една чаша сода ще свършат работа. Наливате оцета и в него сипвате содата. След това ви остава само да изплакнете мивката.

Ако някой стикер или залепваща лента е оставила петно с лепило на стената, налейте оцет в бутилка с пулверизатор и напръскайте мястото. Оставете за няколко секунди и почистете с мокра кърпичка.

Ако кошчето ви за отпадъци мирише неприятно, дори в него да няма нищо, отново ще ви помогне оцетът. Излейте една чаша вода върху филия хляб.

Сложете салфетка на дъното на кошчето и върху нея оставете филията да престои цяла нощ. На сутринта лошата миризма ще е изчезнала. Това важи и за хладилника и за други места с неприятна миризма.

Чистене с Оцет

Можете сами да си направите универсално средство за почистване. В бутилка с пулверизатор налейте една трета оцет, две трети вода и няколко капки течен сапун. Получава се перфектно почистващо средство за банята и кухнята.

Лесно ще премахнете гънките на дреха, като я закачите на закачалка и я напръскате със смес от една трета оцет и две трети вода. Напръскайте, оставете да изсъхне и гънките ще изчезнат.

Същата смес можете да използвате и за да накарате котката ви да се махне от дивана, който се опитва да унищожи, като си остри ноктите в него. Котките мразят миризмата на оцет и няма да припарят до напръсканата с него повърхност.

Ако искате цветята, които са ви подарили, да останат по-дълго време свежи във вазата, смесете водата с малко ябълков оцет. В тази смес цветовете им ще бъдат свежи по-дълго.

Очилата ви ще станат като нови, ако ги напръскате с оцет и ги оставите за две минути. След това остава само да излъскате до блясък.

Ако не можете да отстраните мазните петна от тиганите, и особено от тефлоновите, налейте две чаши оцет и оставете на котлона да кипне. След това само изплакнете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати