ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Изчистете негативната енергия от дома си

Изчистете негативната енергия от дома си

Фън шуй за дома

Изхвърлянето на боклука, измиването на чиниите и бърсането на прахта - това не е всичко, когато става дума за почистването на дома. Важно е да изчистите и отрицателната енергия. И имайте предвид, че за това парцалът няма да помогне.

Толкова е приятно когато измиете пода, да отворите широко прозорците и да се наслаждавате на чистия въздух. Стига да не живеете в София, разбира се. Но ако искате за направите и емоционална чистка на вашия дом, ще трябва доста повече. На първо място трябва да откриете източниците на позитивна енергия в дома.

Ето как да направите оборка на дома си според правилата на фън шуй:

1. Направете традиционното основно почистване на дома.

Почистване на дома

2. Отворете всички прозорци и врати.

3. Свалете от витрини и секции снимки, на които не се харесвате или от които имате лоши спомени.

4. Отървете се от умиращи или вече увехнали растения. На практика те представляват растителни мумии. И ако до вчера, докато растенията са били живи и са носили положителна енергия на дома, вече увехнали правят обратното.

5. На мястото на умрелите цветя поставете ваза със свежи или засадете в саксия.

Ваза с цветя

6. Запалете ароматни свещи или ароматни масла.

7. Пуснете вдъхновяваща музика.

8. Изречете молитва.

9. Подредете всички вещи на определените им места. Не допускайте предметите у дома да са разхвърляни.

На Изток много важно значение в почистването на дома играе водата. Добави пет парчета портокалова кора в купа с прясна вода. Минете през къщата в посока на часовниковата стрелка, започвайки от предната врата и пръскайте с водата навсякъде - от тавана за основата.

Рейтинг

5 7
4 11
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
Мхм
Мхм
04.10.2015 00:13
Който живее в София да не чисти ли, че нещо не схванах??? Аз пък живея в София, както и половин България, и си отварям прозорците, представете си, даже си мия пода! Първо почистете себе си емоционално и след това давайте съветчета на хората.
1
2
Въпростелна
Въпростелна
04.04.2015 17:51
Защо, ако живеем в София - какво?
1
0
Ния
Ния
13.03.2014 12:25
На оная няма кирилица, не пиши нищо като нямаш кирилица.
0
1
volia
volia
20.11.2013 12:25
хубаво е да пречистим не само дома,но и душите...
14
1
хара
хара
20.11.2013 11:55
Чета тука коментарите и за сетен път се ужасявам - колко злоба има в нас и колко държим да я излеем върху другите. Уважаеми коментирали,дори и да не сте съгласни с написаното,дори и да ви се струва "бабини деветини",и щом държите толкова да изкажете неодобрението си,вместо да подминете незаинтересовани,защо поне не се изразите малко по-интелигентно,с уважение към ЧОВЕКА въобще! Вашето неуважение е обида не само за автора на материала,но и за всички,които четат!
43
2
Банко Пиронков
Банко Пиронков
22.10.2013 20:07
Пак неподписани интернетски материали! Фън Шуй се занимава с енергийното хармонизиране на пространството, като изчистването на негативната енергия е вторичен процес, а не самоцел. Молитвите и портокаловите кори тук нямат място.
4
2