Кожени мебели като човешка плът

Мебели

Дизайнерка от Великобритания създаде кожен стол и кожена табуретка, като целта ѝ е да бъде пресъздадено усещането да седнеш върху голо тяло. Британката Джиджи Бейкър е изработила ръчно тези мебели – те са част от проект, който се нарича A Body of Skin.

В проекта са включени и проучвания за формата на тялото и структурата на кожата. Включени са още и изследвания за обема на плътта, разновидностите и сложните тънкости на повърхността на кожата.

Всъщност интересните мебели са изработени от материя, която е направена от фин силикон импрегниран с човешки феромони. Дизайнерката твърди, че се е вдъхновила от мъж, чието име не споменава. Мебелите са парфюмирани и с афтършейва, който използва моделът, вдъхновил дизайнерката.

Всъщност Джиджи Бейкър е отделила наистина много време, за да разработи материя, която перфектно да наподобява човешкия епидермис. Според онези, които вече са изпробвали новия вид мебели, когато си седнал в тях, чувството напомня на това да легнеш върху бирен корем на пълен мъж.

Идеята на Бейкър е била, сядайки на тези мебели, хората да могат да изградят връзка с тях. Според нея новите мебели ще помогнат на всеки, който седне в тях, да се почувства в „собствената си кожа“.

Столът, който Бейкър е изобретила, може да бъде закупен от сайта на дизайнерката. Всеки, който пожелае да го има у дома, трябва да брои 1500 паунда. Към стола е изработена и табуретка от същата материя, която може да бъде закупена за 440 паунда.

човешка кожа

Ако обаче тази идея ви се струва твърде странна и екстравагантна, можете да си купите обикновени кожени мебели. За да изберете правилно обзавеждането си, има няколко правила, които трябва да се спазят.

В случай че искате да декорирате жилището си, изберете изкуствената кожа или полуанилиновата. Обзавеждането на луксозен офис предполага и луксозни мебели – подберете естествена кожа, може и набук.

Набукът е сред най-трудните за поддържане кожи, а полуанилиновата кожа има слой, която я предпазва от петна. Това я прави доста по-издръжлива от естествената кожа и много по-добра идея за дома, имайки предвид, че в него има малки деца, както и домашни любимци.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати