ezine.bg»Статии»За Дома»Домашни Любимци»Котките ходят също на кафене с приятели

Котките ходят също на кафене с приятели

котки
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Мини отоплителен уред с дистанционно - 600W
52.31 лв.
Виж ››

В Чехия врати отвори първото кафене за мъркащи домашни любимци. Котките ще могат вече да се срещат с приятели в заведението в град Карлови Вари. Само за седмица заведението придобива изключителна популярност сред местните жители.

Всъщност обстановката в кафенето не е много по-различна, отколкото в заведенията за стопаните на котките. Просто между масите се разхождат мъркащите любимци, които имат специално отредени места, в които могат да си играят, да похапват и да си поспиват.

Хората, които посещават интересното заведение, могат да галят пухкавите котки. В сметката се включва и малка сума, която ще отиде за благотворителност за бездомните животинки.

Идеята за кафенето за котки е дошла на Антон и Жули, които са съпрузи.

Котка

Котешките кафенета всъщност са доста разпространени в целия свят – има в Япония, Китай, Франция и пр. Първото подобно заведение отваря врати през 1998 година в Тайван.

В Австралия също има кафене за котки – намира се в град Мелбърн. В кафенето дори живеят няколко котенца, които са прибрани от приюти.

Посетителите на кафенето, също както в заведението в Чехия, могат да си поиграят с мъркащите любимци, докато пият напитките си.

Домашни любимци

Собствениците на кафето подчертават, че най-важно за тях е котките да са взети именно от приюти.

И докато мъркащите любимци се наслаждават на компанията на хората в т.нар. котешки кафенета, кучетата могат да променят своя имидж във фризьорски салон. Оказва се, че собствениците на кучета често водят своите любимци, за да им боядисат козината, а това прави грумърът.

Kучешките салони посещават домашни любимци от всякакви породи – кокери, пудели, териери и др. Собствениците на кучета, които участват в изложби, често прибягват до услугите на грумъра.

В киноложките изложби от значение е не само поведението и дресировката на кучето – впечатление прави и външният вид на животното.

Ако искате нова фризура за вашия любимец, можете да я направите за 25 лева, ако кучето ви е от дребните породи. За изложбените кучета, цените достигат до 150 лв.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest