Хранителен режим по време на почивката

Хранене

Август е месецът през годината, когато най-много хора си вземат отпуска. Това е времето, когато човек разпуска, отдава се на повече забавления и повече бездействие.

Без значение, обаче, дали ще се настаним удобно на плажната хавлия или ще предпочетем прохладната планина, не бива да забравяме грижата за фигурата.

Правилното хранене трябва да бъде приоритет не само през останалите единадесет месеца от годината. Всеки, който е започнал да се храни здравословно, знае, че това съвсем не е лека задача. Трудността идва от това, че на почти всеки ъгъл ни дебне някое вкусно изкушение.

В началото на подобен режим е най-трудно да устоим на вредните вкусотии. Силната воля е тази, която може да ни помогне да поддържаме добра фигура дори по време на почивката.

Какво да направим по време на отпуската, за да поддържаме нормален хранителен режим:

- На първо място проучете ресторантите и заведенията на мястото, което сте избрали за почивка. Вижте кои заведения предлагат храни най-близо до хранителния ви режим и ги посещавайте през почивката;

Заведения

- Ако сте решили да посетите някакво ново място, а не традиционното, вероятно около вас има и някои екстра изкушения. Разбира се, че можете да опитвате нови храни и да се наслаждавате на местната кухня, която предлагат на мястото, където сте, но все пак не изоставяйте напълно навиците си. Ако сте похапнали нещо по-калорично на обяд, пропуснете вечерята или си вземете нещо съвсем леко;

- Отпуската е най-сериозното изпитание за вашия хранителен режим – за да не пренебрегнете повече правила от необходимото, разгледайте списъка с непозволени храни и премахнете една-две, на които трудно устоявате. Както се казва – можете да му отпуснете края, като поглезите небцето си с някоя вкусотия;

- Може би най-важно от всичко е да сте честни пред себе си. Поставете си реални цели и правила, които ще можете да следвате. Естествено е при посещение на Франция или Италия, че няма да консумирате само един вид салата. Ако си създадете реален план за здравословен режим по време и на отпуската, ще се върнете удовлетворени не само от почивката, но и от собствената си воля.

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати