ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Да украсим дома си за Хелоуин

Да украсим дома си за Хелоуин

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k146
Хелоуин

Макар че Хелоуин е езически празник, който не е част от нашата традиция, все по-често на този ден българите организират купони с маски, за които се изисква и по-специална декорация на дома.

На празника е задължително всички да се маскират и това предполага, че дома, където се събираме с приятелите и семейството, трябва да носи атмосферата на страховития празник.

Хелоуин се свързва с езическите традиции в Ирландия, но вече у нас не рядко ще се забележат вещици или вампири, които обикалят домовете за вкусни бонбонки.

За да бъдете в тон с празника, има няколко декорации на дома за Хелоуин, които задължително трябва да присъстват в него в края на октомври.

На първо място е тиквата, тъй като тя е водещият символ на Хелоуин. Оранжевият ѝ цвят трябва трябва да е силно застъпен в дома ви на празника.

Тиквеният фенер е класика за Вси Светии, а с останалото количество от тиквата може да си приготвите жълти тиквени сладки или любимия тиквеник. Красиво ще се получи, ако комбинирате тиквените фенери с клончета от дрян или шипка.

Вси Светии

Освен рисуване на прословутата зловеща тиква, с която да украсите масата или друго кътче от дома си, може да изработите и оранжеви хартиени гирлянди за украса за Хелоуин, които да разпръскате из стаите в дома си.

Всякакви страшни фигурки из дома ви също ще са в унисон с празника. Дори сладкишите с тиква, които се приготвят, трябва да изглеждат плашещо и зловещо.

Изрежете от хартия вещици, котки, паяци, духове и прилепи и ги залепете по стените. Най-подходящо е да използвате черна хартия за целта.

Свещите също ще са ви от помощ, ако искате да направите дома си страховит. Ефектно ще бъде, ако успеете да закрепите свещите, така че фигурките около тях да хвърлят сянка върху стената.

Идея за украса на дома за Хелоуин е да поставите свещи и в стъклени купи, покрити с листа и лешници.

За празника трябва да приготвите и традиционни торбички с лакомства. Използвайте оранжева креп хартия, а отгоре ѝ направете вързопчета. Напълнете хартията с различни лакомства, с които да почерпите маскираните малчугани.

Вижте и какви рецепти за Хелоуин да приготвите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest