Почистването на дома прави връзката по-здрава

Почистване

Поддържането на чистотата и реда у дома може сериозно да повлияе на връзката между партньорите. Оказва се също, че въпросът с почистването може да бъде сериозно изпитание за влюбените.

Проучването, организирано от водеща верига магазини за обзавеждане за баня, показва, че част от жените нямат никакво желание да включват мъжете в почистването на дома.

Те предпочитат да се справят с тази задача сами, тъй като смятат, че господата няма да се справят достатъчно добре. По-силният пол също признава, че не се стараят много, когато трябва да чистят.

Анкетите показват, че мъжете не се справят особено добре с почистването на банята, а и често пропускат да почистят определени места, за да не им възлагат същия ангажимент следващия път. Тази тактика действа в 60% от случаите.

Само една четвърт от доброволците в проучването са признали, че с охота помагат на жената до себе си в поддържането на чистотата у дома.

Жените също са на мнение, че мъжете не се справят добре, когато трябва да почистят банята и тоалетната, но с лекота се справят с миенето на чинии и използването на прахосмукачка.

Домакинска работа

Изводът от допитването е, че взаимната помощ в домакинството, колкото и малка да е тя, помага на партньорите да укрепят връзката помежду си.

Макар че все още има мъже, които смятат, че чистенето е изцяло женска работа, повечето от тях са готови да помагат, тъй като вярват в равенството между половете. А и все повече българки са еманципирани жени и отказват да се нагърбват сами с домакинските задължения.

Мащабно европейско проучване преди време показа дори, че голяма част от господата се чувстват виновни, ако не помагат с домакинските задължения на половинката си.

Учените са очаквали домашните конфликти да се увеличават и щастието на мъжете да намалява, когато имат повече задачи вкъщи. Резултатите обаче показват точно обратното.

Жените, от своя страна, стават по-настоятелни, когато трябва да се борят срещу мързела на партньора си, и изискват от него да се включва повече в почистването.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари