ezine.bg»Статии»За Дома»Фън Шуй»Как да украсим коледно дома си според фън шуй

Как да украсим коледно дома си според фън шуй

Антония Р.Антония Р.
Джедай
3k73137
Коледа
Пейзаж N13 Бурно море
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пейзаж N13 Бурно море
520.00 лв.
Виж ››

Най-светлите празници в година вече настъпват и във всеки дом трябва да се създаде подходяща атмосфера за посрещането на Коледа и Нова година с красива украса.

Експертите по фън шуй също има мнение относно украсата на дома, като казват, че за да привлечем необходимата любов, щастие и здраве в дома си, трябва да го украсим подходящо.

Не е тайна, че хората на запад твърдо вярват в разпоредбите на източното учение и преди коледно-новогодишните празници назначават специален дизайнер, който да създаде полезната енергия в дома им за празниците.

Най-важното правило е украсата в дома ви да създава усещането за мир и баланс, като се стимулира потокът на положителната енергия Чи.

На първо място при аранжиране на коледната украса на дома според фън шуй принципите е разчистването. Това означава, че трябва да махнете всички ненужни вещи, за да освободите пространство за новите елементи от интериора – коледните.

Задължително е при цветовете да има баланс, а не на едно място в стаята да изобилства само червеното, докато на друго сте украсили предимно в зелено. Избягвайте струпването на цветове, освен ако не е на коледната трапеза, където това е позволено.

Коледна трапеза

Но на останалите пространства в стаите туширайте ярките цветове като червено и зелено с бяло или някои от пастелните тонове.

За да има хармония в коледната украса на дома ви, трябва да обърнете внимание на пространството, което ще украсявате. Това означава, че ако имате просторно жилище, не трябва да щадите украсата, а в обратния случай – да бъдете по-пестеливи.

Основният атрибут на коледната украса – коледната елха, също трябва да бъде украсявана според правилата на фън шуй. Елхата в учението символизира семейната хармония и изобилието.

Най-важно е елхата да бъде естествена, а не изработена от синтетичен материал. Украсявайки я, от значение е да оставяте елхата да диша, а не да я затрупвате от коледни лампички и панделки.

Важно е на елхата да присъстват червеният и жълтият цвят, тъй като червеното символизира любовта и приятелството, а жълтото – мир и разбирателството.

Важен акцент при коледната украса е и трапезата. Хубаво е, празнувайки, да седите на кръгла маса, където всичко ще се чувствате равни.

За да привлечете изобилието през следващата година, на масата поставете повече червени салфетки, плодове и свещи, които ще донесат естествена енергия и спокойствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
29.12.2014 09:12
Пак неподписани интернетски материали!
Няма как елхата в учението да символизира семейната хармония и изобилието, след като за Фън Шуй Коледата е без значение.
Червеното е Огън - как червени салфетки, плодове и свещи ще донесат "естествена енергия и спокойствие"?
2
0
Лили
Лили
12.12.2014 11:36
Ще го пробвам много ви благодаря затова
Вашият сайт е страхотен
1
0