Съвети за идеалната детска стая

Съвети за идеалната детска стая

Детската стая наистина дава свобода на въображението за родителите, но твърде бързо губи интереса на малкото дете. Най-практичният начин за постигане на бебешки вид на стаята е чрез аксесоари. Те могат да се отстранят веднага, щом детето поотрасне.

И докато чакате вашето отроче да изрази своето мнение относно обзавеждането, е добре да се придържате към някои съвети.

Най-напред, още преди всякакви покупки, се уверете, че избраната стая е подходяща за бебе. Имайте предвид, че то расте много бързо. Интериорът пък е важен за изграждането на детския характер.

Стаята на бебето трябва да е с меко килимче

За детето си изберете най-хубавата стая в жилището. Добре е тя да е с южно изложение, тъй като зимата слънцето е ниско и топло, а през лятото високо и не напича.

Подходящи са и стаи с източно или югоизточно изложение. Изключете западните и северните като варианти. Съобразете се със светлината в стаята в различни моменти от денонощието.

Място за леглото трябва да е съобразено с древното китайско учение фън шуй. То трябва да гледа към вратата на стаята и поне една от страните му е плътно долепена до стена. Не трябва да е до прозорец.

За обзавеждането на бебешка или детска стая, основните мебели, с които трябва да се сдобиете, не трябва задължително да са от най-скъпите. Това не е от значение за вашето бебе.

Бебешка стая

Задължително трябва да разполагате с детско креватче с преградите, подматрачната рамка и подходящ матрак – нито прекалено мек, нито прекалено твърд. Трябват ви още маса или поставка за повиване, шкаф или гардероб и стол за кърмене.

Във всяка стая има няколко основни акцента. Една от тях са стените. Те трябва да са в неутрални топли цветове, които позволяват украса с тематични, но подвижни фототапети.

Така се спестяват труд и средства от лепенето на тапети. За пода най-добър е паркетът или лесно почистващият се килим. Заложете на по-тъмната гама.

На прозорците на вашата детска стая трябва да сложите пердета или щори, лесни за поддържане и измиване. Те не трябва да са по-дълги от перваза на прозореца.

Детски дрешки

Когато бебето се роди, през първите месеци то ще наблюдава основно таванът. Заложете на ярките цветове за детската стая и всички възможни видове висящи играчки. Подходящи са и светещи през нощта звезди.

Осветлението пък трябва да е меко и приглушено. Настолните лампи и абажурите са най-добри.

Обикновено в бебешките стаи няма много тъкани, тъй като задържат прах. В прекалено голите стаи обаче звукът кънти и това създава неприятно отношение за вашето бебе.

Вижте също така неподходящите предмети за детска стая и благоприятни растения за детето.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати