ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съвети за идеалната детска стая

Съвети за идеалната детска стая

Съвети за идеалната детска стая

Детската стая наистина дава свобода на въображението за родителите, но твърде бързо губи интереса на малкото дете. Най-практичният начин за постигане на бебешки вид на стаята е чрез аксесоари. Те могат да се отстранят веднага, щом детето поотрасне.

И докато чакате вашето отроче да изрази своето мнение относно обзавеждането, е добре да се придържате към някои съвети.

Най-напред, още преди всякакви покупки, се уверете, че избраната стая е подходяща за бебе. Имайте предвид, че то расте много бързо. Интериорът пък е важен за изграждането на детския характер.

Стаята на бебето трябва да е с меко килимче

За детето си изберете най-хубавата стая в жилището. Добре е тя да е с южно изложение, тъй като зимата слънцето е ниско и топло, а през лятото високо и не напича.

Подходящи са и стаи с източно или югоизточно изложение. Изключете западните и северните като варианти. Съобразете се със светлината в стаята в различни моменти от денонощието.

Място за леглото трябва да е съобразено с древното китайско учение фън шуй. То трябва да гледа към вратата на стаята и поне една от страните му е плътно долепена до стена. Не трябва да е до прозорец.

За обзавеждането на бебешка или детска стая, основните мебели, с които трябва да се сдобиете, не трябва задължително да са от най-скъпите. Това не е от значение за вашето бебе.

Бебешка стая

Задължително трябва да разполагате с детско креватче с преградите, подматрачната рамка и подходящ матрак – нито прекалено мек, нито прекалено твърд. Трябват ви още маса или поставка за повиване, шкаф или гардероб и стол за кърмене.

Във всяка стая има няколко основни акцента. Една от тях са стените. Те трябва да са в неутрални топли цветове, които позволяват украса с тематични, но подвижни фототапети.

Така се спестяват труд и средства от лепенето на тапети. За пода най-добър е паркетът или лесно почистващият се килим. Заложете на по-тъмната гама.

На прозорците на вашата детска стая трябва да сложите пердета или щори, лесни за поддържане и измиване. Те не трябва да са по-дълги от перваза на прозореца.

Детски дрешки

Когато бебето се роди, през първите месеци то ще наблюдава основно таванът. Заложете на ярките цветове за детската стая и всички възможни видове висящи играчки. Подходящи са и светещи през нощта звезди.

Осветлението пък трябва да е меко и приглушено. Настолните лампи и абажурите са най-добри.

Обикновено в бебешките стаи няма много тъкани, тъй като задържат прах. В прекалено голите стаи обаче звукът кънти и това създава неприятно отношение за вашето бебе.

Вижте също така неподходящите предмети за детска стая и благоприятни растения за детето.

Рейтинг

5 3
4 3
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати