Какво цвете да сложим във всяка стая на дома

Цветя

За създаване на още по-голям уют във всеки дом трябва да има цветя. Ако се притеснявате, че няма да можете да отгледате цветето, изберете си такива стайни растения, които не изискват толкова много грижи.

Красивите цветя, без значение дали са цъфтящи или не, ще донесат страхотно настроение и свежест, а ето и кое цвете е подходящо за различните стаи в дома:

- За кухнята е много подходящо са сложите цветето каланхое – то е от вида каландива и цъфти през цялата година. Това растение може да бъде отглеждано във всяка стая – обича умерен климат, а по-специфичното за него е, че се нуждае постоянно от свеж въздух.

Кухнята е подходящо помещение за каланхоето, защото се проветрява много често. Можете да си изберете цвят, който да допълва или да контрастира на ваши интериор в кухнята – това растение има широка гама от цветове.

Когато цъфти през зимните месеци, цветето има нужда от високи температури – минималната не бива да слиза под десет градуса, а максималната трябва да бъде 22 градуса.

Сложете растението близо до прозорец, където ще може да се радва на слънчевата светлина – важно е да бъде на светло, особено в периода на цъфтеж. Когато растението прецъфти, трябва да стои на по-хладно;

Орхидея

- В хола най-подходящо е да сложите орхидея – тя е изключително красива и със сигурност ще привлече вниманието на всеки, който влезе в стаята. Тези цветя обичат светлината, но не бива да бъдат поставени на директна слънчева светлина.

Най-подходящо място за това растение е стая с източно изложение, а температурата трябва да е между 10 и 25 градуса. Ако вашият хол има естествена светлина през целия ден, спокойно можете да сложите в стаята една–две орхидеи, за да допълнят интериора;

- В спалнята, близо до прозореца, можете да сложите обаятелна африканска теменужка (още сентполия). Теменужката се нуждае от постоянна светлина, но имайте предвид, че пряката слънчева светлина не ѝ влияе добре. Трябва да внимавате и да не става течение в близост до растението – температурата в стаята трябва да бъде между 16 и 25 градуса.

Балконски цветя

Разкошните багри на растението ще внесат много спокойствие в спалнята. През зимата най-подходящото изложение за растението е югоизточното, западното или южното, а през лятото я сложете където решите без изцяло западните и южни изложения;

- И ако сте сложили китка във всяка стая, няма как да пропуснете красиво растение и на балкона. Съвсем спокойно можете да сложите там класическата роза – царицата на цветята ще придаде много цвят на скучната тераса. Растението се нуждае от най-малко шест часа слънчева светлина дневно и трябва да се засади в дълбока, поне 35 сантиметра, саксия.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати