ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Екологичната тоалетна, която пести вода

Екологичната тоалетна, която пести вода

Екотоалетна

Темата за намаляването на водните ресурси става все по-важна, макар много хора да не обръщат сериозно внимание на тази информация. Има страни обаче, където проблемът става все по-сериозен и пестенето на вода е жизнено важно.

В Австралия например да се пестят водните ресурси не е само екомода, а истинска необходимост. Учени са изобретили нова екотоалетна, която няма да използва много вода. След множество проучвания и опити на специалисти новата тоалетна чиния, която е с вградена мивка, вече е факт.

По този начин един ресурс ще бъде използван за две цели и ще се намали потреблението и разхода с до 70 на сто. Изобретението е изключително интересно – обикновеното тоалетно казанче се е превърнало в малка мивка – мръсната вода от мивката не отива директно в канала, а се използва за тоалетната чиния.

Според много специалисти тази нова технология е бъдещето и съвсем скоро почти всички домакинства ще се сдобият с икономичната тоалетна чиния с мивка. Новото изобретение е не само екологично, но е и изключително модерно и интересно на външен вид.

Не на последно място, тоалетната чиния е чудесна за малки помещения, защото ще спестява място. И ако това все пак не ви се струва подходящо за вашия дом, може би ще се спрете на тоалетната чиния, която разсейва неприятните миризми.

Американският инженер Адам Пейз е направил тоалетна, в която има вградено вентилаторче. Новата тоалетна чиния носи името Фреш еър плюс. Изобретателят обяснява, че в дъската на чинията има вграден сензор, който задейства вентилаторчето, когато се седне върху дъската.

По този начин малкият вентилатор всмуква неприятните миризми и ги извежда навън чрез маркуч. Инженерът пояснява, че, за да работи системата, е необходим електрически контакт за вентилаторчето. Според Пейз неговото изобретение е много по-добра идея, отколкото монтирането на вентилатор на тавана на помещението например.

Проветряването на тоалетни чрез вентилатор на стената или тавана не е добра идея, твърди инженерът, защото лошите миризми вече са се разнесли в помещението. При Фреш еър плюс обаче неприятните миризми нямат възможност да се разнесат в помещението, защото излизат директно навън.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати