Умно легло показва на родителите дали децата спят

Спящо Дете

Новоизобретено легло с марката SleepIQ ще може да предупреждава родителите, когато децата им не спят, а будуват през нощта. Умното легло ще струва 1000 долара.

На световното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас създателите на изобретението заявиха, че то ще е единственият детски креват, който ще расте заедно с деца.

SleepIQ може да се настройва с дистанционно, така че да бъде по-удобен и да осигурява по-качествен сън на детето. Системата, чрез която леглото ще предупреждава родителите, че децата им са будни, се произвежда от фирмата Слийп нъмбър.

Умното легло ще следи децата чрез специални сензори, които измерват ритъма на дишане, пулса и движенията. Сигналите ще бъдат изпращани към мобилно приложение, от което родителите ще разбират дали децата им спят.

Към леглото е прикрепена и нощна лампа за четене, която ще може да се гаси дистанционно, ако детето е заспало с книга в ръка на запалена светлина.

Интересна подробност в кревата е и приложението за детектор срещу чудовища, който ще позволи на малчуганите да спят спокойно и без да се страхуват.

Детска Стая

В леглото е инсталиран и автоматичен лъч, който да насочва децата към тоалетната, когато станат през нощта.

Специалистите по фън шуй също дават някои препоръки при мебелите, с които трябва да обзаведете детската стая. Според експертите цветовете за детската стая трябва да се избират, съобразно характера на малчугана, така че да му помагат в развитието.

Ако детето е много буйно, тогава е добре да преобладават студените цветове и обратното - за стаята на едно свито, мълчаливо дете е препоръчително да се увеличат топлите и ярки цветове.

Най-доброто положение на леглото е това, при което детето спи с глава в посока север и крака в посока юг. Останалите положения предизвикват неблагоприятни въздействия.

Не е препоръчително също леглото да се разполага под прозорци или около радиатори, както и пространството под него да се превръща в склад за вещи.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати