Пет вещи, които ни пречат в спалнята

Спалня

Освен че една спалня трябва да е уютна и подредена, от нея трябва да изнесете и онези предмети, които според експерти от различни сфери, ще пречат на съня и ведрата енергия в стаята.

1. Техниката – таблети, телевизори, лаптопи и мобилните телефони излъчват вредна светлина, която влияе негативно върху съня ви. Препоръчва се да избягваме взирането в екраните най-малко 2 часа преди да си легнем.

Освен това телевизионните програми и онлайн сайтовете са прекалено разсейващи, а когато сме в спалнята, трябва да обърнем повече внимание на половинката.

2. Семейните снимки – според психолозите семейните снимки не са подходящи за спалнята, дори това да са фотографии на вашите родители или деца.

Телевизор в Спалня

Спалнята принадлежи само на вас и партньора ви. Тя е пространство на интимност между двама души и не е добре други хора да присъстват ежедневно в нея, макар и само на снимка.

3. Вещите под леглото – експертите по фън шуй казват, че пространството под леглото ви не трябва да се използва като склад за предмети, защото ще повлияе негативно върху отношенията между партньорите.

Трябва да намерите обособено място, където да поставяте вещите си, дори и те да са сакове и торби, които използваме само при пътуване.

Това означава и че леглата, които имат вградени шкафове, не са подходящи според фън шуй.

Разхвърляна Спалня

4. Прекалено много възглавници – избягвайте да претупвате едно легло с твърде много възглавници. От практична гледна точка е много неудобно при подреждането им, а според фън шуй прекалено много детайли в една стая блокират потока на положителната енергия.

За едно легло са необходими най-много 4 възглавници.

5. Огледалото срещу леглото – хубаво е в стаята, в която спите да няма огледало, но ако все пак е наложително да го ползвате, то трябва да е в страни от леглото ви.

Причината за това се основава във вярването, че когато човек спи, срещу него не трябва да има никакви отразяващи повърхности, тъй като сънят няма да бъде лек и спокоен.

Рейтинг

3.4
Общо 11 гласували
5 2
4 3
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари