Модерната кухня през 2015 година

Модерна Кухня

Ако ви предстои да обзавеждате жилището си през новата година, можете да се възползвате от най-новите тенденции, за да си направите модерна кухня. Разбира се, за по-голям комфорт, е най-добре да съчетаете тенденции със своите лични предпочитания.

Открити пространства – много силен акцент през годината ще са големите пространства, които позволяват хората да се събират и да общуват повече. Забелязват се все по-малко прегради между помещенията в апартаментите, независимо колко големи са те.

Могат да се обединят кухня и трапезария или пък хол и кухня – по този начин приготвянето на вечерята, например, ще бъде обща работа за цялото семейство. Освен това хората ще имат възможност да общуват помежду си по време на приготовленията.

Кухня

Ако сте си избрали подобно обединение на две или повече стаи, можете да обърнете внимание не толкова на еднаквия стил на стаите, колкото на общата им завършеност.

Можете да наблегнете на конкретен детайл, който да обедини избраните стаи или да комбинирате няколко елемента, които да правят помещението завършено. Бъдете внимателни и при избора на осветление – в просторна и голяма стая е важно да съчетаете работното осветление с онова, което носи настроение.

Изчистените линии са най-новото, което ни предлагат дизайнерите и производителите през тази година. Благодарение на по-простите форми, кухнята няма да изглежда като работно помещение – изчистените линии ще допринесат за усещането на повече пространство и изящност.

Освен това, по този начин кухнята ще стане много по-функционална – повече място за разпростиране не само на тялото, но и на ума. Наблюдават се плаващи геометрични конструкции, подвижни шкафове, открити рафтове и пр.

Цветове в Кухня

За онези, които не харесват изчистените линии, дизайнерите предлагат съчетание на сложни с по-прости елементи – това също ще бъде една от тенденциите за 2015 година.

Най-голямото търговско изложение за кухни в Европа EuroCucina през 2014 година бяха представени много интересни комбинации – кухни обзаведени с дърво, керамика, стъкло, неръждаема стомана. Комбинацията между различните материали създава динамичен дизайн, който е и лесен за поддържане.

Според специалистите в областта, през следващите години, кухните ще стават все по-компактни – уредите ще са все по-невидими, ще стоят зад плъзгащи се панели, например. Производителите вече са намерили интересни начини за скриване на някои уреди.

Ако кухнята ви е мъничка, скриването на уредите ще отвори допълнително пространство и от работно място, ще се превърне в чудесен хол. Всичко, което е необходимо, ще бъде само на една ръка разстояние и в същото време, когато нямаме нужда от уредите, кухнята ще изглежда елегантна, стилна и прибрана.

Семейство в Модерна Кухня

Цветовете в кухнята – през новата година най-актуални ще бъдат сиво, бяло и кафяво. Разбира се, подобни неутрални цветове ще дадат възможност да развихрите фантазията си и да добавяте някакви акценти върху тях. Могат да се съчетаят класическото черно и бяло с по-раздвижената и свежа комбинация от зелено и синьо.

Зелените багри зареждат с енергия, а сините – отварят пространството. Синьото е студен цвят, но съчетан с подходящи други цветове, може да донесе много хармония и спокойствие в дома. Тотален хит за 2015 година в интериорния дизайн ще бъде сивото – тази багра ще направи стаята едновременна елегантна и стилна.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 3
3 5
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати