Приложения на белината

Почистващи препарати

Качествата на белината са общоизвестни и всяка домакиня дори насън може да ви изреди поне няколко от ползите на вълшебния препарат. Намира приложение като 10-процентов воден разтвор за измиване на цокли, тоалетни и площадки, а като 5-процентов разтвор - за дезинфекция на дрехи и съдове.

Тя премахва петната от бялото бельо и дрехите. Между другото, малко хора знаят, че за предпочитане е да избелвате дрехите в студена вода, преди да ги перете.

Белината почиства идеално потъмнялата вътрешност на тенджерите или загорялото дъно на емайлираните тавички. Унищожава трънките, копривата и бурените. Но това съвсем не е всичко. Разредената или концентрирана белина има още много други приложения, които всеки от нас ежедневно открива.

Учените от Стандфордския университет са стигнали до извода, че силно разреден разтвор с белина спира стареенето на кожата и може да бъде в помощ на пациентите, преминали през химиотерапия. Разбира се, не е желателно да изпробвате тази теория у дома, тъй като е твърде вероятно да постигнете пагубни резултати.

Слабият разтвор на избелващото вещество дава резултат и срещу увреждания на епитела от прекомерното му излагане на слънчевите лъчи и срещу състаряването му. Оказва се, че белината действа противовъзпалително.

Чистене

Твърде вероятно е да не сте чували за ММС (Miracle Mineral Solution), но това е ново алтернативно лечение, което е абсолютен хит в САЩ и други страни.

Последователите му са убедени, че все някой ден американското „чудо“ ще съсипе всички фармацевтични тръстове и компании. Продуктът е сравнително отскоро у нас, но покрай обещанията да помогне и на най-безнадеждните случаи популярността му бързо нараства.

Особено сред хора, пред чиито заболявания официалната медицина е безсилна. Разтворът се предлага безпроблемно от български и чужди сайтове. Не е лекарство, не е хранителна добавка, а дезинфектант, който убива всички патогени.

Основната съставка на ММS е натриевият хлорид. 20 секунди след смесването му в равни количества с лимонена киселина (от една до три капки) се получава хлорен диоксид, който се разрежда веднага с половин литър вода. Веднага, защото хлорният диоксид е взривно вещество.

Изпива се на осем равни части за осем часа в рамките на деня. С две думи – пиете белина, разредена във вода. Редно е да се отбележи, че колкото и много привърженици да има по света този иновационен метод, противниците му съвсем не са по-малко.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иван
Иван
03.12.2015 09:53
Нещо май се бъркате.. ММС включва Натриев ХИПОхлорид, който е по същество така наречената Белина. Натриев хлорид както сте го написали е обикновената сол..
3
0