Как спалнята да ви предразполага към събуждане

Как спалнята да ви предразполага към събуждане

Сигурно е, че на повечето хора не им е никак приятно, когато се събуждат сутрин, но според някои експерти с лека промяна на разположението в спалнята сутрешният ритуал ще бъде по-поносим.

1. В спалнята трябва да им ярки цветове – ярките цветове повдигат настроението, зареждат с енергия и настройват към активност. Не трябва обаче да прекаляваме, защото спалнята е и стая, която трябва да ни успокоява и настройва за сън.

Препоръчително е веселите цветове да са върху стената, която поглеждате, когато отворите очи. Подходящ акцент е портокаловото, зеленото и жълтото.

2. Осигурете достатъчно светлина – притокът на достатъчно естествена светлина е решаващ фактор, за да може да се събудите по-лесно. Спалнята трябва да е помещение, което има достатъчно широки прозорци, пред които да прониква светлината.

3. Сложете си масичка за кафе - мирисът на прясно сварено кафе е едно от най-приятните сутрешни ухания. Затова може да поставите в спалнята си масичка за кафе, където да изпиете едно кафе преди да започнете с оправянето на сутрешния тоалет.

Същото важи и за чая, като можете да го пиете от шарена чаша. Така ще започвате деня си с кратък ритуал в компанията на любимата ви напитка.

Как спалнята да ви предразполага към събуждане

4. Будилникът трябва да е до приятно място – поставете будилника или телефона, който ви събужда, до красива картина или друг предмет, който ви носи положителни емоции. В никакъв случай мелодията на алармата не трябва да е стряскаща, а весела и приятна.

5. Красива гледка - когато избирате стая за спалня, стремете се да е тази с най-красива гледка. Така веднага щом се събудите, ще се заредите с весело настроения и положителна нагласа.

6. Пускайте си музика – внесете с спалнята малко радио или друг уред за музика. След като станете от леглото, е нормално да се чувствате все още сънени, но с музика ще се събудите много по-бързо и приятно.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати