Да премахнем акарите

Алергии

Във време, когато алергиите са сред най-честите заболявания, срещани при децата, надали има родител, който да не е запознат с темата за акарите. Неслучайно те са обявени за причинител номер 1 на различните алергии, срещани при децата.

Само допреди няколко десетилетия тази тема не беше толкова дискутирана, но е факт, че алергиите вече са много по-разпространени, отколкото преди. Наред със сезонните алергии към полените, алергиите, предизвикани от акари, са сред най-често срещаните.

За да можете да се борите с тях, не е важно вечно да прибягвате до скъпоструващите медикаменти, които можете да срещнете във всяка аптека. Не е сигурно дали те ще помогнат на Вашето дете, а и с всяко едно лекарство, което му давате, Вие натоварвате черния му дроб.

По-важно е да се премахне причинителят на алергията, защото в много случаи алергиите израстват. Затова е важно да знаем какво представляват акарите и как можем да се отървем от тях.

Акари

Акарите са подобни на паячета създания, които обаче не са никак симпатични. Представляват микроскопични безкрили същества, които се хранят с мъртвата кожа на хората и техните домашни любимци. Въпреки че не пренасят болести, те са особено опасни за податливите на алергии хора, както и за децата.

Най-често живеят в матраците, в мебелите и в спалното бельо, но тъй като са прекалено малки, трудно могат да бъдат видени с просто око.

Най-добрият начин да се отървете от акарите е да почиствате редовно не само дома си от прах, но да използвате прахосмукачката и за почистване на матраци, дивани, фотьойли, килими и др.

В специализираните аптеки и магазини има специални препарати против акари, които са лесно достъпни и не са особено скъпи. Имайте предвид обаче, че по време на обезпаразитяването трябва да сте с маска и да следвате стриктно указанията на опаковката на продукта.

Друг вариант, който препоръчват специалистите, е да използвате прахосмукачка с воден филтър. Това е може би най-добрият метод за унищожаване на акарите, но за съжаление не е достъпен за всеки. Можете обаче от време на време да се възползвате от услугите на фирмите, които предлагат почистване с подобен вид прахосмукачка. За нея е доказано, че е ефективна срещу акарите.

Без значение какъв подход сте избрали, не забравяйте, че акарите могат отново да се появят, поради което профилактиката и доброто почистване на дома са задължителни.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати