Три аромата в стаята за по-добро настроение

Лавандула

Само с едно от три доказано ефективни етерични масла може да внесете повече хармония в ежедневието. Още от древността тези аромати са използвани за по-добро настроение и спокойствие.

Масло от лавандула

Ароматът на лавандула е препоръчван от експерти от най-различни сфери за стимулиране на положителната енергия и вътрешния баланс. Маслото е най-подходящо за медитация, тъй като ви помага да се съсредоточите и изолирате от страничните неща.

Използвайте аромат на лавандула в помещението, където най-често изпитвате дискомфорт, емоционална нестабилност или където най-често се чувствате напрегнати и ще изчистите отрицателната енергия.

Аромат

В древните вярвания се казва, че лавандулата привлича повече късмет и мир, а изследвания сочат, че лилавият цвят помага при безсъние и депресия.

Масло от жасмин

Ароматът на жасмин създава спокойна атмосфера, стимулирайки положителната енергия и мисли. Смята се, че ако често нанасяте няколко капки масло от жасмин върху кожата си или го впръсквате като парфюм, ще привлечете в живота си любов и богатство.

Ако пък направите така че помещението, в което стоите най-често, да ухае на жасмин, може да се сбогувате с напрегнатата обстановка, защото е доказано, че този аромат създава по-добро настроение.

Жасмин

Масло от тамян

Тамянът има доказан ефект срещу стреса. Доказано е, че неговият аромат действа като антидепресант, заради което се препоръчва не само от салоните за красота, а и от психотерапевтите.

Уханието на тамян в стаята успокоява, тонизира и само за минути ви зарежда с добро настроение. Установено е също, че помага на хора, страдащи от безсъние.

Древните китайци и християните вярват, че тамянът пречиства съзнанието и душата, а в мюсюлманския свят го използват, за да прогонят злите духове.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати