Съвети за бързо и ефективно почистване на тоалетната

Чистене на тоалетната

Почистването на банята е сред най-досадните домакински дейности, но за съжаление и това е сред задълженията ни, от които не може да се отървем. Банята е като всяка една стая от дома ни и дори се замърсява доста по-бързо от всички останали помещения, защото се използва от абсолютно всички.

Наистина старателното почистване на плочките може да става по-рядко отколкото когато бършем прах или пускаме прахосмукачка в останалите помещения, но ако искаме банята ни да не изглежда мръсна, трябва да се насилим поне веднъж в месеца да се занимаем с това.

За фаянсовите мебели обаче нещата не стоят така. В мивката, бидето и особено в тоалетната се натрупват множество микроби, които трябва редовно да бъдат унищожавани чрез измиване със специални препарати. Това важи най-вече за тоалетната, която е може би най-мръсната вещ в дома ни. Ето какво е важно да знаете за бързото и ефикасно почистване на тоалетната:

1. Тоалетната трябва да се мие и дезинфекцира с препарат поне 2 пъти в седмицата.

2. Не използвайте абразивни препарати за почистването ѝ или телени четки, тъй като те лесно ще надраскат фаянса, колкото и качествен да е той.

3. Ако тоалетната Ви се намира в банята, а не в отделно помещение, можете всеки път когато си вземате душ да я изплаквате обилно, тъй като така ще предотвратите занемаряването на вида ѝ.

тоалетна

4. Когато миете тоалетната, не забравяйте, че голяма част от мръсотията и микробите се намират на местата, които не се забелязват на пръв поглед.

5. Най-ефикасният начин за почистване на тоалетната е да я оставите да се накисне поне за 15 минути с почистващ и дезинфекциращ препарат.

6. Ако препаратите за хигиена на тоалетната са Ви свършили, можете да използвате разтвор на сода каустик или разредена солна киселина.

7. Не си мислете, че поставянето на специализирани ароматизатори, като тези в кошничките, са достатъчно средство за поддържане на хигиена на тоалетната чиния.

8. Не забравяйте редовно да накисвате четката, с която миете тоалетната чиния в белина или в друг дезинфекционен препарат.

9. Подменяйте редовно четката за тоалетната чиния с нова, защото според мнозина именно тоалетната е показател за културата на един дом.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати