ezine.bg»Статии»За Дома»Домашен Майстор»Съвети за бързо отпушване на запушена мивка

Съвети за бързо отпушване на запушена мивка

Отпушване на мивка

Запушената мивка – кошмарът вкъщи. На пазара има многобройни продукти, които могат да ви помогнат за справяне с проблема.

Те обаче са опасни не само за кожата, но и за здравето ни. А и защо да даваме пари за скъпи препарати, когато можем да се справим сами, у дома и то – без пари.

За да можете сами да се справите със запушените канали, то не трябва да ги оставяте да се запушат напълно. Поради това е добре да прибягвате до профилактично отпушване веднъж в седмицата или на две седмици, със следните изпитани методи:

Сода за готвене и оцет - ¾ ч.ч. пълна със сода се изсипва в директно в канала или мивката. Полейте с половин чаша винен оцет, след което захлупете с плоска чиния.

Оставя се да подейства за 30 минути, след което чинията се маха и се залива с 2 литра вряща вода. За да се отмие всичката мръсотия, оставете кранчето на топлата вода да тече още 2-3 минути.

Сода за готвене, оцет и сол – при по-лоши случаи, напълнете една ч.ч. със сода и я изсипете в канала. След нея изсипете и една ч.ч. сол.

Мивка

Отгоре се полива с една ч.ч. оцет и се оставя да подейства 10 минути. Залейте с вряща вода. Ако водата се оттича трудно, е добре да оставите сместа да подейства за по-дълго.

Веро/сапун – 1 кг веро или сапун се разтваря в три литра гореща вода. Сместа незабавно се изсипва в запушената тръба и се оставя за една нощ да подейства. На следващия ден се залива с два литра гореща вода.

Кока кола – тази течност разяжда всичко. Изсипете литър от нея в мивката/канала/тоалетната чиния и оставете да подейства през нощта. На сутринта е нужно само да изплакнете с няколко литра вряла вода.

Бутало/вакуум – с тези предмети и най-упоритите запушвания нямат шанс. С тях се отпушват тоалетни, мивки и канали.

С отвора на буталото се покрива единият край на тръбата на мивката, след което следват енергични движения нагоре – надолу. Така се предизвика налягане на водата, която да отпуши канала.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
рени
рени
22.08.2015 22:35
това със содата и оцета работи на 100% .
1
0